reklama 11D

Anna Kellnerová s Catch Me byla v Hagenu úspěšná pod světly reflektorů

ikonka

V německém Hagenu se konají mezinárodní parkurové závody kategorie CSI2*, kterých se účastní s trojicí svých koní i česká reprezentantka Anna Kellnerová. S klisnou Catch Me If You Can OLD startovala ve čtvrteční večerní soutěži pod světly reflektorů.
22.04.2021 23:40  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Vyzkoušet si starty ve večerních hodinách za umělého osvětlení si chce v této době většina parkurových jezdců, kteří plánují účast na olympijských hrách v Tokiu. Tam se totiž budou skokové soutěže konat právě v těchto nevšedních podmínkách, a na ty je potřeba koně připravit.
 
Trénovat pod světly reflektorů byl před nedávnem v Ptýrově u Mnichova Hradiště např. i Aleš Opatrný s dvojicí kvalifikovaných koní Forewerem a Gentlemenem. „Oba se chovali výborně, Forewer sice při opracování malinko koukal na stíny, ale při samotném skákání to již bylo bez problémů. A Gentlemen byl úplně skvělý,“ prozradil. Ze stejných tréninkových důvodů se Opatrný chystá po mezinárodních závodech v Chuchle Areně Praha v polovině května do Šamorína, kde by se také mělo skákat při umělém osvětlení.
 

Psali jsme: Anna Kellnerová: Tři dny před prvními závody jsem kvůli nervům nejedla

 
Večerní soutěž připravili ve čtvrtek 22. dubna i pořadatelé mítinku CSI2* v německém Hagenu, jehož se účastní další členka českého reprezentačního A kádru Anna Kellnerová. Do soutěže s výškou překážek 140 centimetrů nastoupila v sedle třináctileté klisny Catch Me If You Can OLD a dařilo se jí velmi dobře. Parkur dokončila bez penalizace v čase 73,08 sekundy, který ji dlouho držel mezi elitní desítkou. Nakonec mezi téměř šedesáti dvojicemi obsadila dotovanou 15. pozici. 
 
V Hagenu má Anna Kellnerová ještě valacha Silverstona G a klisnu Valencii V Z. V následujících dvou týdnech by se měla účastnit závodů CSI2*-W Prague Arena a CSIO3* CET Prague Cup v Chuchle Areně Praha. Týmová soutěž Pohár národů, jež je naplánována na pátek 7. května, bude jednou z důležitých přípravných zkoušek před zmiňovanými olympijskými hrami v Tokiu.
 
Ilustrační foto: David Horváth / CET



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE