reklama 11D

Den českých žokejů ve Wroclawi. Cosmic Magic dokonale načasovala finiš

ikonka

Jan Odložil, Jan Faltejsek a Pavel Složil mladší získali double na závěrečném mítinku letošní sezony ve Wroclawi. V Nagrodě Zamkiecia Sezonu potvrdila aktuální formu Cosmic Magic, české stáje ovládly čtyři z osmi dostihů programu.
11.11.2021 19:58  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Velkou stíhací jízdu se šťastným koncem předvedla v hlavním dostihu čtvrteční derniéry ve Wroclawi horká favoritka Cosmic Magic, která na polské dráze vybojovala druhé vítězství v rozmezí jednoho měsíce.

Klisna stáje U krále Matyáše, UH se v Nagroda Zamkiecia Sezonu (4200 m, 24 000 zl.) dlouho podílela na tempu. V závěrečném oblouku se však přes ni dostal domácí Nick a v cílové rovině se zdálo být rozhodnuto.

Žokej Jan Odložil se svěřenkyní trenéra Radima Bodláka ale za poslední překážkou nasadil k drtivé koncovce a v cíli Nicka o krk zachytil. Využil mimo jiné slabší chvilky vedoucího Pawla Palczyńského, který v jednu chvili přestal svého koně vyjíždět. Třetí skončil Mobilization a doběh uzavřel další český zástupce Laverno.

 

Čtěte také: 200. vítězství Martiny Havelkové. Takové mety se nedají plánovat, říká

 

Dvojice Radim Bodlák - Jan Odložil si ve čtvrtek připsala double, neboť se radovala i ve steeplechase na 3400 metrů s King Heartem. Český doběh "raz-čtyři" dotvořili Leo Fantastico, Lad In a Babilonia.

Závěrečný mítink na závodišti Partynice byl zcela ve znamení českých jezdců a stájí, které si připsaly vítězství ve čtyřech z osmi dostihů. Kromě Odložila získali dva triumfy i Pavel Složil mladší a Jan Faltejsek. Zatímco vítězi letošní Velké pardubické se dařilo na polských koních, Faltejsek bodoval v barvách tuzemských majitelů.

V proutěných překážkách tříletých na 3000 metrů dovedl k suverénnímu triumfu o 7 délek tmavou hnědku Nathalea Great a na čtyřletém Molly Powerovi navázal v proutkách na 3400 metrů na říjnový úspěch z Pardubic.

Umístění ve Štrasburku

České stáje ve čtvrtek startovaly i ve francouzském Štrasburku. V husté mlze zaznamenala nejlepší výsledek čtyřletá bělka Anoaster, trénovaná Ingrid Janáčovou Koplíkovou pro stáj Ledový sen Čipíto. Účastnice Memoriálu Jaroslava Maška doběhla čtvrtá v Prix du Haras de Montier-en-Der (1400 m, 16 000 eur). Pod Enzem Crubletem ztrácela na vítěze asi čtyři délky.

Dotovanou příčku získal i osmiletý Ole Caballero ze stáje Scuderia Aichner SRL. Svěřenec Josefa Váni mladšího sice v proutěnách překážkách Prix Pascal Herve (3800 m, 21 000 eur) doběhl 30 1/2 délky za vítězem, stále však s Ondřejem Velkem bral páté peníze. Jeho stájový kolega Starman skončil ve steeplechase na 4200 metrů osmý

 

Krátce ze zahraničí

 

Koněm roku 2021 v rámci Cartier Awards byl vyhlášen vedoucí kůň světového žebříčku St Mark's Basilica. Vítěz Prix du Jockey Club a tří dalších dostihů grupy 1 je šestým držitelem tohoto ocenění v majetku Coolmoru. Jeho předchůdci byli Giant's Causeway, Rock Of Gibraltar, Hurricane Run, Dylan Thomas a Minding. St Mark's Basilica je zároveň šampionem tříletých hřebců. Coolmore vlastní i nejlepší tříletou klisnu Snowfall, nejlepším starším koněm byl vyhlášen Palace Pier.

Foto: Tor Partynice




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE