reklama 11C

Dostihová sezona skončila. Memoriál Michala Köhla vyhrál Saint Joseph

ikonka

Jen čtyři koně se v neděli postavili na start Memoriálu Michala Köhla v Kolesách. Úspěšnou sezonu stáje Dr. Charvát a trenéra Pavla Tůmy završil valach Saint Joseph, který pod Janem Faltejskem vyhrál jistě o 2 délky. Dařilo se i koním Radka Holčáka.
07.11.2021 20:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Tečkou za letošní dostihovou sezonou v České republice byl nedělní mítink v Kolesách u Kladrub nad Labem. Před početnou diváckou kulisou se běžela tři rovinová a čtyři překážková klání.

Do krosové Ceny firmy Hold s.r.o. - Memoriálu Michala Köhla, jejíž součástí byl i skok do vody, nastoupila po škrtu Bridgeura jen čtveřice koní. Roli favorita splnil Saint Joseph pod Janem Faltejskem. Osmiletý valach stáje Dr. Charvát, naposledy pátý v Ceně Labe, zvítězil jistě o 2 délky před Buiseness Sivolou a Flickerem.

Trenér Pavel Tůma dorovnal v šampionátu překážkových trenérů s třinácti vítězstvími vedoucího Josefa Váňu, ten však uhájil titul díky většímu počtu druhých míst.

 

Čtěte také: Pražským zimním favoritem je Zamico, Chuchle opět tleskala "Boržanovi"

 

Oba dostihy přes proutěné překážky vyhráli svěřenci Radka Holčáka. Do letošních klasických dostihů hlášený Arion s Janem Kratochvílem dominoval o 8 délek, o rok starší Eleonora se při svém překážkovém debutu pod Janem Odložilem prosadila o 10 délek před někdejším vítězem Slovenského derby Mon Cherim a klasicky umístěným Zoheyrem.

Poslední rovinovou vítězkou sezony 2021 se stala čtyřletá Palomina ze Stáje Sáňka-Vymazal. Polosestru letošní zimní královny Queen of Beaufay odjezdila Lenka Kvapilová.

I zbylé rovinové dostihy získaly ženy v sedle. Na suverénní vítězce úvodního dostihu Bonanza Gold nahradila nemocného amatéra Jindřicha Fabrise Martina Havelková a v Ceně obce Kladruby nad Labem potvrdila papírové předpoklady Vendula Korečková v sedle Angelic Beauty.

Foto: Pavla Pechmanová




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE