reklama 11B

Decathlon nabízí: Dečky řady 900 Fouganza jsou skvělé v každém detailu

ikonka

/PR článek/ Nedílnou součástí výbavy každého koně, který pracuje pod sedlem je podsedlová dečka. Řada deček Fouganza 900 je určena na pravidelné ježdění. Dečky jsou propracované v každém detailu. Jsou v nabídce pro parkury i drezuru.
18.11.2021 14:45  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Podsedlové dečky jsou povinnou součástí výbavy každého koně, který pracuje pod sedlem. Řada deček Fouganza 900 je určena na pravidelné ježdění a tým Decathlonu si na jejich konceptu dal záležet v každém detailu. 
 
Tlumící podsedlová dečka 900 byla primárně navržena do parkuru, ale nosit ji může jakýkoliv kůň. Její tvar nevylučuje použití ani s všestranným sedlem.  Dečka je lemována měkkou koženou. Ta koně netlačí a zabraňuje ošoupávání okrajů dečky. Pod poutky na podbřišník je vypodložená také koženkou proti poškození. V neposlední řadě koženku najdete i na kohoutku.
 
Stabilitu pod sedlem zajistíte pomocí průchodek na podbřišník, ale také připevněním k sedlu pomocí zápinek. Ty se připínají k očkům na poprsák. Jejich délka je jednoduše nastavitelná. Dečka je v podsedlové části vyplněná pěnou a je schopná tlumit nárazy. V případě intenzivního skákání se ovšem stále doporučuje používat tlumící gelovou či beránkovou podložku. 
 
Hlavním materiálem je u dečky 3D síťovina. Ta byla zvolena hned ze dvou důvodů. Prvním z nich je odolnost - dečka vydrží pravidelné používání několik let, aniž by vybledla nebo se roztrhala. Druhým důvodem je rychlé schnutí a odvod potu, které zajistí koni pohodlí. V neposlední řadě je třeba zmínit také inovativnost ve formě volného páteřního kanálu. Ten je bez výplně, pouze ze síťoviny. Dečka se tak dokáže lépe přizpůsobit individuálnímu tvaru páteře a zad každého koně. 
 
Tato podsedlovka je tak vhodná pro příležitostné i aktivní skokany, uplatní se ale i při běžné práci na jízdárně nebo vyjížďce v lese. Dostupná je hned ve třech barevných variantách. Černém základu s hnědou kůží, tmavě modrém základu s hnědou kůží a černém základu s bílým lemem a černou kůži. Vhodnou barvu tak vyberete pro koně všech zbarvení. Velikost dečky je univerzální, vhodná pro koně od 140 cm.
 
Řada 900 myslí i na drezurní jezdce. Tlumící drezurní podsedlová dečka 900 přišla na trh v létě 2021 a bere si to nejlepší ze své sestry určené na skákání. I zde tedy najdete pod sedlem tlumící výplňovou pěnu. Nárazy pohlcuje 10 mm kaučukové pěny, 10 mm pěny a syntetický beránek ze spodní strany. S touto dečkou proto není nutné a ani žádoucí používat další ochranné prostředky. 
 
Nemusíte se ovšem bát, že by byl beránek příliš tlustý a mohutný pod vaše drezurní sedlo. I tato dečka má volný páteřní kanál pouze ze síťoviny. Oblast kohoutku je navíc rozšířená a dává koni dostatečný prostor k pohybu. Jelikož je dečka součástí drezurní kolekce, velký důraz byl kladen také na její vzhled. Pozornost upoutá hlavně linie beránku kopírující zadní část sedla, ale i kohoutek z vrchní strany. Za zmínku stojí její husté prošívání. To je nejen pěkné na pohled a navíc drží pevně původní tvar dečky i při intenzivním používání. Elegantním detailem je kovový plíšek, symbolizující naši kolekci pro drezurní koně. Dečka je dostupná v modrém provedení, věříme, že jde o univerzální barvu, která sluší všem koním.
 
Přemýšlíte, jak se taková dečka s beránkem na vnitřní straně čistí? Naprosto jednoduše. Strčte ji do pračky na třicet stupňů a bude opět jako nová. 



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE