reklama 11D

Reakce: Situace kolem CSIO Zduchovice není konfliktem dvou pořadatelů

ikonka

Provozovatel areálu La-Bohéme Zduchovice Ladislav Krulich opětovně reagoval na situaci kolem požadované změny termínu CSIO Zduchovice. Ohradil se, že by mělo jít o konflikt dvou pořadatelů a veřejně požaduje vysvětlení viceprezidenta pro sport ČJF.
29.06.2020 22:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Provozovatel Jezdeckého areálu ve Zduchovicích požádal redakci Jezdci.cz o možnost opětovného vyjádření se k situaci kolem CSIO dětí, juniorů a mladých jezdců, která by se mělo v tamním areálu uskutečnit i v letošním roce, byť stále není zcela jasné, v jakém termínu. Níže uvádíme jeho komentář v plném znění. 
 
Současně si dovolujeme upozornit, že publikované příspěvky v rámci veřejné diskuze se nemusí shodovat s názory redakce Jezdci.cz. Jelikož jde o poměrně intenzivně diskutované téma, je pro nás jakožto odborné médium samozřejmostí dát prostor k vyjádření kterékoliv ze zainteresovaných stran. Jsme však přesvědčeni, že názorová výměna skrz média je až jedním z krajních řešení. 
 

PSALI JSME: Chtěli jsme CSIO Zduchovice v červenci. VV ČJF to zamítl, říká Krulich

PSALI JSME: Zduchovice vs Praha: Chuchle Arena reaguje na slova Ladislava Krulicha

 
Požadavek na vyjádření k termínové kolizi CSIO Zduchovice a skokového poháru v Chuchli vyplynul z jednání manažera SCM Romana Drahoty s viceprezidentem pro sport Jiřím Skřivanem. Pan Drahota požadoval relevantní vysvětlení neschválení změny termínu CSIO Zduchovice, vzhledem k tomu, že v případě kolize CSI3* v Chuchli a termínu skokového poháru v Hradištku bylo rozhodnuto obratem ve prospěch pořadatele v Chuchli.
 
Z jednání vyplynulo, že se mají dohodnout přímo majitelé areálu. Dle vyjádření pana Skřivana by po kladném vyjádření Chuchle byla změna termínu obratem potvrzena. Přestože byl tento požadavek naprosto šílený, kontaktoval jsem ve čtvrtek paní Vítkovou, která naprosto nechápala, proč by se k danému tématu měla vyjadřovat. Vzhledem k dobrým vztahům mi přesto slíbila, že zjistí situaci a bude se snažit nám vyhovět i vzhledem k tomu, že by se rádi CSIO Zduchovice zúčastnili. V pátek mě telefonicky ujistila, že s našim termínem nemají problém a tuto informaci zřetelně předala managmentu chuchelského závodiště. Tomuto jednání také předcházel čtvrteční, téměř hodinový rozhovor pana Romana Drahoty s Bárou Tomanovou, ve kterém jí celou situaci se změnou termínu, která by se týkala maximálně dvaceti juniorských startů, vysvětlil.
 
O kladném vyjádření Chuchle jsem informoval manažerku skokové komise Jarmilu Beranovou, která vznesla požadavek písemné podoby tohoto stanoviska. Je pravdou, že na takto irelevantní žádost jsem již nereagoval. Výsledná nechutná situace není absolutně v žádném případě konfliktem dvou pořadatelů. Tato situace je pouze důsledkem zákulisního intrikaření a snahou několika osob o zviditelnění se na úkor dobrých vztahů mezi pořadateli jednotlivých eventů. Identická situace, plná smyšlených informací proběhla v uměle vytvořeném konfliktu mezi Olomoucí a Chuchlí v řešení termínové kolize Českého skokového poháru a CSI-W Olomouc, která byla viceprezidentem pro sport prezentována jako válka miliardářů. Bohudíky jen v jeho bujné fantazii, protože majitelé jednotlivých areálů spolu přátelsky komunikují, a i v případě naší termínové změny jsem žádnou nevoli nezaznamenal.
 
Pokud tedy viceprezident pro sport vznesl požadavek na kladný souhlas chuchelského závodiště se změnou termínu CSIO Zduchovice, jako podmínku přehodnocení stanoviska některých členů VV ČJF, včetně prezidentky, musí vysvětlit, jak na tuto podmínku přišel. Měl by vysvětlit, kdo z Chuchle na tuto záležitost tlačil. Měl by vysvětlit, proč stejnou podmínku nevyžadoval při schvalování dalších mezinárodních závodů v kolizi s termínem skokového poháru v Hradištku. Měl by vysvětlit veřejnosti prezentaci dramatického konfliktu Olomouc versus Chuchle, který se evidentně nekonal. Je jistě hodně pikantních záležitostí a tajemných zákoutí složitého života vrcholového funkcionáře ČJF, které by stály za rozumné vysvětlení. V opačném případě stálo za to zvážit jinou možnost.
 
Za pořadatele a areál Zduchovice mohu potvrdit, že se všemi majiteli areálů a pořadateli závodů v celé České republice se snažíme udržovat přátelské vztahy a jejich práce si vážíme, zejména proto, že víme, co taková investice představuje. Vzhledem k tomu, že vlastníme poměrně rozsáhlou závodní stáj, je pro nás fungování okolních pořadatelských subjektů esenciální záležitostí. Jsme vděčni za možnost účasti našich koni na akcích v příjemném prostředí a na kvalitním povrchu.
 
Do Chuchle se například chystáme na další závody s plným kamionem. Velmi důrazně se ohrazujeme proti zákulisnímu intrikařeni a rozdmýchávání umělých konfliktů mezi pořadateli. Je třeba si vážit každého pořadatelského teamu, každé nově vzniklé aktivity a zájmu o tuto činnost a zejména o schopnost pořádat mezinárodní akce, které by měly mít absolutní přednost. Věříme, že toto naše upřímné vyjádření bude přijato s pochopením pro dobro věci a nebude negativně vnímáno při schvalovacích procesech našich dalších plánovaných akcí.
 
Ladislav Krulich, JO La-Bohéme Zduchovice



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE