reklama 11A

Chtěli jsme CSIO Zduchovice v červenci. VV ČJF to zamítl, říká Krulich

ikonka

Bouřlivé diskuze vznikly v posledních dnech kolem CSIO Zduchovice, které se původně posunulo na začátek září. Z důvodu termínových kolizí však pořadatelé žádali o nový termín v červenci. „Výkonný výbor ČJF to zamítl,“ uvedl Ladislav Krulich.
26.06.2020 15:57  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Mezinárodní parkurové závody CSIO Zduchovice dětí, juniorů a mladých jezdců se původně měly konat již na konci dubna. Kvůli pandemii koronaviru Covid-19 se akce posunula na začátek září, ale jelikož vznikly později termínové kolize s národními šampionáty hned v několika zemích, pořadatelé v čele s Ladislavem Krulichem zažádali opět o změnu, a to na druhou polovinu července: „Měli jsme potvrzených osm národů, Poláci chtěli přijet s dvaceti koňmi, ale na podobný termín mají posunutý národní šampionát, stejně jako Maďaři a snad i Dánové,“ zmínil.
 
Žádost však dle jeho slov neprošla přes Českou jezdeckou federaci: „Výkonný výbor to zamítl čtyřmi hlasy proti třem. Se změnou termínu souhlasili Bohumil Rejnek, Martin Blažek a Klára Šalková. Přehlasováni však byli Jiřím Skřivanem, Ludmilou Šedou a Olgou Plachou, která disponuje nyní dvěma hlasy po odstoupení Martina Pecky,“ konstatuje Ladislav Krulich s poukázáním na údajné upřednostnění Českého skokového poháru, který má ve stejném termínu hostit Chuchle Arena Praha.
 
„Někteří rodiče i trenéři dokonce v Martinicích sepsali petici za to, aby se CSIO Zduchovice mohlo uskutečnit v červenci. Aktuální stanovisko ze strany České jezdecké federace však je, že máme mít od Chuchle písemné potvrzení, že jim nevadí souhra termínů,“ říká Krulich. „Obávám se, že to stejně v tuto chvíli již není reálné a FEI by s ohledem na brzké datum konání tuto změnu neodsouhlasila. Jsem však zklamán z toho, že když chce někdo u nás pořádat mezinárodní závody, tak musí žádat o souhlas v Chuchli,“ dodává.
 
Redakce Jezdci.cz oslovila o konkrétní informace i generálního sekretáře České jezdecké federace Jiřího Strejčka. „Mohu k tomu pouze říct, že to ještě stále není rozhodnuté a řešíme to. Není nic definitivního a jednáme se všemi stranami,“ stručně uvedl. Tématu se budeme nadále věnovat. 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE