reklama 11A

CSIO se po dvanácti letech vrací zpět do Prahy. Pořadatelem je C-E-T

ikonka

Ve středu 1. července 2020 byly do kalendáře Mezinárodní jezdecké federace (FEI) zapsány oficiální mezinárodní parkurové závody CSIO3 a CSIYH1, které se budou konat v novém moderním areálu Chuchle Arena Praha. Pořádá jej tým GC Prague PlayOffs.
02.07.2020 13:12  |  Rubrika: Sport  |  
MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA
| FANCLUB
reklama 12C
 
Organizátorem závodů bude stejně jako u závodů Global Champions Prague PlayOffs Czech Equestrian Team ve spolupráci s V Team Prague. Po dvanácti letech se opět mohou fanoušci jezdectví těšit na oblíbený týmový závod Pohár národů, který bude jedním z vrcholů čtyřdenního podniku, jenž se uskuteční ve dnech 19. – 23. 8. 2020.
 
Nápad podpořit jezdecký sport obecně, a především český tým, který si vybojoval postup na olympijské hry v Tokiu, zazněl od organizátora Global Champions Prague PlayOffs teprve před dvěma týdny. Po celkem rychlé akci a dohodě s V Team Prague, který tuto myšlenku podpořil a nabídl k dispozici svůj areál, byla zaslána žádost na FEI. Potvrzena byla varianta CSIO3, což splňuje původní záměr, aby jezdci měli více možností plnit si kvalifikaci na OH v rámci jednoho víkendu. 
 
„Důvodem našeho rozhodnutí bylo podpořit jezdce v tomto nelehkém období, kdy kvůli celosvětové koronavirové pandemii došlo k posunu nejen OH Tokio, ale i všech mezinárodních závodů a jezdci tak ztratili téměř polovinu sezony. Chceme takto dát šanci nejen českým jezdcům, aby si mohli plnit potvrzující výsledky i MER (Minimum Eligibility Requirement) dle nově zadaných kvalifikačních kritérií, a to hned v rámci dvou soutěží, Grand Prix a Pohár národů,“ řekl Jan Andrlík, prezident závodů a člen představenstva CET a.s. „Jedná se sice o velmi krátký termín pro realizaci, pouze 8 týdnů do konání závodů, ale věříme, že ve spolupráci s V Team Prague, který nám pro celou akci poskytl svůj areál, vše zvládneme zorganizovat ke spokojenosti všech zúčastněných. Určitě pozitivní zprávou pro jezdce je, že stavitelem parkurů CET Prague Cup 2020 bude světoznámý italský stavitel Uliano Vezzani, což je zárukou, že kurzy budou kvalitní a na odpovídající úrovni obtížnosti, pro plnění olympijské kvalifikace,“ dodal Andrlík.
 
Majitelé areálu Chuchle Arena Praha, rodina Vítkových, při nedávné tiskové konferenci prezentovali investice do dosavadní rekonstrukce dostihového závodiště v pražské Chuchli, které k dnešnímu dni dosáhly 277 milionů. Za dva roky jejich působení v pražské Chuchli se z dostihového závodiště postupně stává multifunkční sportovně-kulturní areál.
 
„Měli jsme v plánu již letos zorganizovat mezinárodní závody, ale vzhledem k celosvětové pandemii jsme je zrušili a přesunuli na příští rok. Chtěli jsme tak také vyjít vstříc ostatním areálům, které termíny mezinárodních závodů přesouvaly, mnohdy i několikrát a bylo to pro ně klíčové a my jim tak chtěli ulehčit jejich situaci. Pro nás bylo především stěžejní soustředit se na vrchol našeho dostihového kalendáře 2020, kterým je 100. České Derby, které se uskuteční začátkem září,“ uvedla Marie Vítková, majitelka areálu Chuchle Arena Praha.
 
„Po představení projektu ze strany zástupců CET jsme ale neváhali ani chvíli, je to skvělý a osvědčený pořadatel nejprestižnějších závodů na světě a jsme rádi, že náš areál může posloužit takto významné a důležité události. A vše jistě zvládneme ke spokojenosti jezdců a jejich koňských svěřenců. Účastníci určitě ocení také skvělou dostupnost areálu a blízkost historického centra, které je pro zahraniční závodníky atraktivní,“ dodala Marie Vítková. 
 
„Je téměř neuvěřitelné, že se CSIO vrací po 12 letech opět do Prahy. Naposledy mohli diváci sledovat CSIO4-W v roce 2008 na Trojském ostrově. Pro české jezdce to bude obrovská výhoda domácího prostředí, ve kterém se jim určitě budou kvalifikační limity plnit o mnoho lépe než kdekoliv jinde. Bude to také obrovská příležitost jednak pro jezdce si opět zajet v týmu, ale i pro české fanoušky, kteří uvidí náš kvalifikovaný olympijský tým kompletní a na vlastní oči. Velmi si vážíme toho, že se i v takto ekonomicky nelehké době se našel sponzor a organizátor, který je ochotný investovat nemalé částky do organizace mezinárodních závodů této kategorie. Společnosti CET, V Team Prague i jejich dalším partnerům tak za to patří velký dík,“ říká Olga Plachá, prezidentka České jezdecké federace.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE