reklama 11D

Čtyři miliony na dotacích. Parkurové CSI v Olomouci nabídne 24 soutěží

ikonka

Na konci června se v Olomouci uskuteční tradiční mezinárodní skokové závody, které jsou zařazeny do série Světového poháru. Zahrnují celkem 24 soutěží, v nichž si jezdci a koně mohou plnit kvalifikace pro evropské i světové šampionáty.
06.05.2022 12:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Parkurový mítink J&T BANKA CSI3*-W Olomouc 2022, jenž se uskuteční v olomouckém Equine Sport Centru od 22. do 26. června, je dotován celkovou částkou 158.000 eur, tedy téměř čtyři miliony korun. Rozděleny budou ve čtyřiadvaceti soutěžích, přičemž největší částka připadá na nedělní J&T BANKA Grand Prix Olomouce, a to 51.500 eur. 
 
„Velká cena je opět součástí série Světového poháru, soutěžní dvojice si v ní navíc budou moci plnit kvalifikační limity pro účast na letošním mistrovství světa v dánském Herningu, ale také mistrovství Evropy seniorů 2023. To bude hostit italské Miláno. Pro jezdce je také důležitou informací, že hned ve čtyřech soutěžích budou moci zabodovat do prestižního Longines Jumping Ranking. Vedle Grand Prix, čtvrteční a sobotní soutěže v rámci „J&T BANKA“ Diamond Tour bude bodovaná i sobotní Grand Prix European Youngster Cup U25 pro jezdce do 25 let,“ přibližuje ředitelka závodů Michaela Smrčková.
 

Psali jsme: Je to výzva a já ji přijímám, říká odhodlaně ředitelka CSI v Olomouci

 
A právě pro jezdce ve věku od 16 do 25 let je určena v Olomouci celá soutěžní túra U25 EY Cup. První soutěž v jejím rámci se pojede již ve středu, druhá pak v pátek a vyvrcholí již zmíněnou Grand Prix, z níž se vítěz automaticky kvalifikuje do finále mezinárodního seriálu. „Jsme velmi rádi, že můžeme být součástí této série, která se koná také v Belgii, v Dánsku, v Německu, v Rakousku, na Slovensku a ve Švýcarsku,“ konstatovala Smrčková. 
 
Pestrý program v Equine Sport Centru nabídne ještě několik dalších túr. Na úrovni CSI3* to jsou Elite Tour, „MONET+“ Bronze Tour, „REDSTONE“ Silver Tour a „UCED“ Gold Tour. Na své si přijdou i junioři při CSIJ-A Junior Tour, ale také jezdci, kteří si do Olomouce přivezou mladé šesti a sedmileté koně. Pro ty je vypsána CSIYH1* Youngster Tour. 
 
Všechny kurzy bude připravovat portugalský course designer Bernardo Costa Cabral, v České republice se představí poprvé. „V České republice jsem ještě nikdy nebyl a moc se tam těším. Slyšel jsem o vaší zemi tolik skvělých věcí. Máte mnoho mladých talentů. Už se těším, až vaše jezdce uvidím jezdit a lépe je poznám,“ zmínil v nedávném rozhovoru pro česká oborová média.
 

Nepřehlédněte: Stavba parkurů mě vždy zajímala, říká Cabral. Letos dorazí do Olomouce

 
„Rozpis závodů je již publikován jak na našich stránkách www.csiolomouc.cz, tak v databázi Mezinárodní jezdecké federace, kde je otevřen Entry Systém. Uzávěrku přihlášek jsme stanovili na středu 8. června, kdy se tak dozvíme finální počty účastníků v jednotlivých kategoriích,“ dodala Michaela Smrčková. 
 
Foto: Kateřina Návojová
Zdroj: tisková zpráva J&T BANKA CSI3*-W Olomouc



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE