reklama 11D

CHIO Cáchy bylo zrušeno. Pořadatelé chystají aspoň virtuální ročník

ikonka

Prodloužení restriktivních opatření německé vlády kvůli pandemii onemocnění Covid-19 si vyžádalo zrušení letošního ročníku CHIO Cáchy. Již zakoupené vstupenky na slavnou akci lze použít v příštím roce.
22.04.2020 13:48  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Prestižní jezdecký festival CHIO Cáchy se letos neuskuteční. Důvodem jsou opatření související s pandemií onemocnění Covid-19, oznámili ve středu pořadatelé v tiskové zprávě. "Nejvyšší prioritu má lidské zdraví," řekl Frank Kemperman, předseda Aachen-Laurensberger Rennvereinu (ALRV).
 
Největší akce německé jezdecké sezony byla původně pouze odložena, organizátoři však změnili názor kvůli dalším vládním opatřením. "Bylo to pro nás velmi emotivní a těžké rozhodnutí," prohlásil generální manažer Michael Mronz. Zvládnutí současné situace považuje navzdory nezměněné podpoře sponzorů a partnerů za velkou výzvu.
 
Jako malou náplast pro fanoušky chystají Cáchy virtuální podobu akce, aby mohli diváci a příznivci prožít legendární atmosféru alespoň online. Podrobnosti budou zveřejněny v příštích dnech.
 
"Těší nás obrovská solidarita lidí, mnoho majitelů vstupenek nám už vzkázalo, že nebudou požadovat vrácení vstupného. Jsme jim za toto velkorysé gesto velmi vděční, neboť naše organizace závisí právě na podpoře třetích stran," dodali pořadatelé. Již zakoupené vstupenky lze po dohodě využít pro příští ročník CHIO Cáchy, který se bude konat od 25. června do 4. července 2021.
 
Historie CHIO Cáchy sahá až do roku 1898, tradice mezinárodních jezdeckých závodů začala ve 20. letech. CHIO se nekonalo pouze v době druhé světové války v letech 1940 až 1945. Letos je to poprvé, co byla v Cáchách zrušena již vypsaná akce. Každý rok míří do slavného areálu na 350 000 diváků z celého světa.
 
 
Zdroj: tisková informace CHIO Cáchy



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE