reklama 11C

Linda Portychová: Na Equimo jsem si zvykla. Večer se k tréninku vracím

ikonka

Novým pomocníkem nejen pro profesionální jezdce je unikátní sledovací zařízení Equimo, které umožňuje komplexní analýzu jezdeckého tréninku. Během práce s koňmi jej využívá také parkurová jezdkyně Linda Portychová a pomáhá jí tréninky optimalizovat.
22.04.2020 06:30  |  Autor: Pavlína Záhorová, Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Výrobce sledovacího zařízení Equimo kontaktoval obchodní oddělení redakce Jezdci.cz s nabídkou, aby oslovila vybrané jezdce a požádala je o testování a následné reference k tomuto produktu. Z mladých jezdeckých nadějí, které mají k moderním technologiím blízko, jsme vybrali i Lindu Portychovou, doposud úřadující mistryni České republiky v kategorii jezdců do pětadvaceti let z roku 2019.
 
„O Equimu jsem se dozvěděla na sociálních sítích již vloni v létě. Hned mě to zaujalo a hledala další informace na webových stránkách,“ vzpomíná na své první setkání s aplikací sledující jezdecké tréninky Linda Portychová. „Už tehdy jsem si udělala takovou menší rešerši ostatních zahraničních značek a trochu jsem to porovnávala. Našla jsem dva podobné produkty, každý měl trochu jiný způsob připevnění, u Equima to bylo nejjednodušší. Jeden z nich, tuším ze Španělska, se přidělával na podbřišník, ještě k tomu bylo nutné upevnit nějaké kabely, to mi přišlo složité.“
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Sára Vingrálková: Equimo je dobrý pomocník, který se neustále vyvíjí

 
Nějakou dobu se Linda rozmýšlela, jestli si tento produkt pořídí, rozhodování jí nakonec usnadnil sám výrobce v čele s Jiřím Kimlem, když byla požádána o spolupráci. „Udělalo mi radost, že jsem byla oslovena, abych se podílela na zkoušení a vylepšování Equima. Jeho funkčnost jsem částečně znala už ze sociálních sítí, ale doma jsem si pak prošla i přiložený krátký návod. Prakticky nebyl jediný problém, kdy bych si s něčím nevěděla rady. Zadávání údajů před prvním použitím chvíli trvalo, přeměřovali jsme skoro celou stáj a dohledávali data narození v průkazech. Na začátku se mi zdálo, že výstupy nejsou úplně přesné, například to neukazovalo klus, ale asi po týdnu se to samo srovnalo.“
 
Linda Portychová během používání Equima zjistila, že měla ve zvyku s koňmi poměrně krátkou dobu klusat, na základě těchto výstupů tedy prodloužila u všech koní klusovou část tréninku, stejně tak si začala dávat pozor na to, aby koně nezatěžovala více na levou ruku. „To mi ostatně potvrdila i chiropraktička našich koní. Rovněž jsem se dozvěděla, že některé koně krmím vzhledem k zátěži málo.“
 

PSALI JSME: Jiří Kiml: Poslední roky jsem s EQUIMO trápil hodně jezdců a vývojářů

 
Aktuálně si Linda Portychová zvyká také na organizační funkce Equima, kde vyčkávala, až bude dostupná verze pro Android, jelikož její ošetřovatelka má v telefonu právě tento operační systém. Ta už je nyní funkční. „Postupně si do Equima začínáme psát plány na týden. Není problém v propojení mého Applu a ošetřovatelky Androidu. Na Equimo jsem si rychle zvykla, večer se mohu ohlédnout za tréninky a případně je porovnat, podle toho se pak vyvíjí i plán, když trenér zrovna není ve stáji. Určitě doporučuji Equimo i ostatním jezdcům,“ dodává.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE