reklama 11B

Čeští překážkáři zářili v Pise, hattrick se zrodil bez boje

ikonka

Laldann, Swinging Thomas a Mushrae se postarali o úspěšný čtvrtek českých překážkových stájí v italské Pise. Ani jeden z trojice vítězů nemusel v cílové rovině bojovat - Bartoš, Faltejsek i Kratochvíl v závěru kontrolovali situaci.
04.02.2021 15:44  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C
Tři spanilé jízdy koní v českém tréninku byly k vidění na čtvrtečním mítinku v Pise, jehož překážkový program kompletně ovládly tuzemské stáje. O výsledný hattrick se zasloužili svěřenci rodiny Váňových a Pavla Tůmy.
 
Úspěšnou bilanci předznamenala už úvodní steeplechase Premio Armando Carangio na 3500 metrů, v níž si pro lehký triumf doběhl šestiletý valach Laldann pod Josefem Bartošem. Do sezony vstupující hnědák stáje Scuderia Aichner SRL triumfoval o 6 délek před Meishoh Kongoh, pátý doběhl Il Superstite.
 
O půl hodiny později se konečně vyčlenil z řad nezvítězivších loňský účastník dvou derby Swinging Thomas. Čtyřletý ryzák majitele Jiřího Charváta se v proutěnkářském Premio Feltre dlouho držel uprostřed pole. V cílové rovině se vyvezl podél vnitřní bariéry a Jan Faltejsek měl na rozdíl od soupeřů stále "plné ruce". Za poslední překážkou Swinging Thomas pohodlně odskočil a při třetím překážkovém startu kariéry dominoval o 9 délek.
 

Čtěte také: Česká vlajka v Meydanu? Subway Dancer má přihlášku do Dubai World Cupu

 
A suverénního vítěze z Česka měly i další proutěné překážky Premio Oleandro. Devítiletý Mushrae ze stáje Jokr - Váňa rozhodl o svém úspěchu už na začátku cílové roviny a Jan Kratochvíl v posledních metrech už jen kontroloval situaci. Poet’s Shadow bral třetí příčku.
 
Do Chantilly ve čtvrtek cestoval čtyřletý hřebec Triplex ze stáje Sultan Harib. Svěřenec Ingrd Janáčkové Koplíkové obsadil mezi nezvítězivšími v Prix du Poteau des Vignes (1600 m, 18 000 eur) vzdálené desáté místo.
 
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE