reklama 11A

Česká vlajka v Meydanu? Subway Dancer má přihlášku do Dubai World Cupu

ikonka

Nejbohatší rovinový kůň v českém tréninku Subway Dancer sice v lednu neodjel na Dubai Racing Carnival, jeho teoretická účast v Meydanu však stále zůstává ve hře. Valach stáje Lokotrans byl přihlášen do Dubai World Cupu i Dubai Sheema Classic.
03.02.2021 10:45  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Devítiletý Subway Dancer ze stáje Lokotrans je mezi 176 koňmi na přihláškách Dubai World Cupu, který se poběží 27. března v Meydanu a je dotován 12 miliony dolarů. Svěřenec Zdena Koplíka zároveň figuruje i na seznamu uchazečů druhého vrcholu mítinku, o 400 metrů delšího Dubai Sheema Classic o celkovou dotaci 5 milionů dolarů.
 
Kůň roku 2018 se původně chystal do Meydanu už v lednu na Dubai Racing Carnival, nebyl však vybrán do finální sestavy pozvaných koní. "Tamní handicapeři dali na základě loňských forem nakonec přednost jiným koním," vysvětlil Koplík v lednovém rozhovoru pro Jezdci.cz.
 
Zatímco možná účast Subway Dancera v Dubaji zůstává otevřená, ve středisku Malá Víska na Berounsku finišují přípravy na odjezd čtyřleté Zariyannky na půl milionem dolarů dotovaný dostih v rámci Saudi Cupu v Rijádu.
 

Podcast s Martinem Lukou: Transport koní udělal obrovský skok, začátky byly pestré

 
Kromě nejbohatšího rovinového koně v českém tréninku se na přihláškách Dubai World Cupu nacházejí zástupci Spojených arabských emirátů, Kataru, Saúdské Arábie, Bahrajnu Velké Británie, Irska, Francie, USA, Japonska a Uruguaje. Na celý mítink pořadatelé evidují 762 přihlášek z 19 zemí.
 
České dostihy můžou být v Meydanu zastoupeny i v rámcovém programu. Ve Francii působící trenér Miroslav Rulec přihlásil do Dubai Gold Cupu (Gr.2, 3200 m, 750 000 dolarů) svého Chouaina, který vstoupí do sezony už ve čtvrtek. V Dubai Kahayla Classic (Gr.1, 2000 m, 750 000 dolarů) je s pěti koňmi zastoupen trenér Julian Smart, pro něhož v Kataru jezdí žokej Tomáš Lukášek.
 
 
Foto: Pavla Pechmanová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE