reklama 11A

Češi utíkají do ciziny. V květnu se zúčastní Global Champions i CSIO5*

ikonka

Vzhledem k situaci, která panuje v České republice v oblasti sportovních akcí, volí řada jezdců účast na závodech v zahraničí. V květnu čeká naše sportovce třeba další kolo Global Champions nebo CSIO5*. Do ciziny míří zástupci téměř všech disciplín.
07.05.2021 14:01  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Napříč Evropou a téměř všemi klasickými disciplínami prochází květnový seznam zahraničních výjezdů českých jezdců. 
 
Nejčastěji se do ciziny vydají parkuroví reprezentanti. Během druhého víkendu se představí při CSI v Šamoríně, kam zamířila výprava neuvěřitelných padesáti jezdců. Mezi nimi je Marek Hentšel, Lucie Strnadlová, Kateřina Veselovská, Petra Pařenicová, František Stružinský, Sára Vingrálková či bratři Písaříkové. Ve stejném termínu, tedy od 6. do 9. května závodí Valentýna Kuková ve Valkenswaardu. 
 
O týden později pak zamíří do Šamorína reprezentace juniorů a mladých jezdců, protože se tam odehraje mítink kategorie CSIO, tedy s Pohárem národů. Z dlouhé řádky jmen zmiňme Marianu Michlíčkovou, Annu Held, Elišku Hasnedlovou, Natálii Kovářovou, Kláru Hlaváčkovou, Petru Pařenicovou, Viktora Skuteckého nebo Lauru a Sofii Najmanovy. Navíc se tam pojede i CSI a CSIYH, do nichž nastoupí Aleš Opatrný, Kamil Papoušek či Jan Štětina. 
 
Poslední víkend nabídne dva prestižní mítinky. Na CSIO5* Řím se představí český tým ve složení Aleš Opatrný, Kamil Papoušek, Ondřej Zvára a Emma de Moussac. Pět hvězd čeká i Annu Kellnerovou, která se zúčastní dalšího kola Global Champions v St. Tropez.
 
Drezurní reprezentace se ukáže na CDI v Mariakalnoku, a to hned v druhém květnovém víkendu. Přihlášená je Laura Lišková, Eliška Skřivanová, Johana Vášáryová, Tereza Matoušková nebo Michal Košťál. Mladá jezdkyně Eva Vavříková je v tomtéž termínu na CDIY v Ornagu.
 
Zahálet nebudou ani militaristé. Na CCI v Marbachu (7. – 9. květen) bude závodit Miloslav Příhoda, který pojede s Ferreolem CCI4*-S. Nahlášený je také do krátkých dvou hvězd, spolu s Matějem Sukdolákem a Gabrielou Slavíkovou. Ve stejných dnech se při CCI3*-S se představí Petr Veselovský. 
 
Závěr měsíce bude ve znamení výjezdu do Baborowka. Polsko české jezdce táhne. Nahlášení jsou například Miroslav Trunda, Pavel Březina, Jaroslav Abík, Adéla Svobodová. 
 
Zástupce spřežení Aleš Fiala bude zapřahat při pár pony při CAIP v Boguslawicích (7. – 9. května). Do zahraničí se vypraví i vytrvalci. V neděli 9. května pojede Táňa Terberová 100 kilometrů v Provaglio d' Iseo. Na CEI1* Allenc (23. května) je přihlášená Naděžda Neve. 
 
Fanoušci se také dočkají českého startu na CPEDI v Mnichově. Do obdélníku tam nastoupí paradrezurní reprezentantka Anastasja Vištalová. 
 
Ilustrační foto: Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE