reklama 11A

Brno hostilo paravoltižní MČR. Nejvyšší známka padla v soutěži dvojic

ikonka

Ve dnech 2. až 3. října proběhlo v Brně paravoltižní mistrovství České republiky. O medaile se bojovalo hned v devíti kategoriích. Nejvyšší celkovou známku v hodnotě 8,40 si zapsaly Barbora Ševčíková a Vanesa Folwarczna v soutěži dvojic.
03.10.2021 20:40  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B
 
Mistrovství České republiky v paravoltiži tradičně uzavřelo sérii národních šampionátů. Letos jej hostil areál Veterinární univerzity v Brně a o organizaci se staral tým JK Fany Hostěnice pod vedením ředitelky závodů Jany Tomiškové. Stejně jako loni, závodili účastníci o tituly v devíti kategoriích.
 
Mezi jezdci v kategorii s tělesným postižením TP1 se rozhodčím líbily nejvíce výkony Barbory Ševčíkové, která cvičila na hanoverském valachovi jménem Call Me Grand. Stříbro získala Lucie Putnová s Valiskou a bronz si odvezl Jan Novák, který se představil s Landrasem.
 
Valach Call Me Grand byl také součástí zlaté dvojice v kategorii TP2. Novopečenou mistryní republiky se stala Pavla Tetaurová. Marcela Mikelová s Valiskou dojela na druhém místě a třetí příčku obsadila Dominika Pánková na Landrasovi.
 
V soutěži jezdců s mentálním hendikepem MP1 se nejlepšími sestavami blýskla Zuzana Filoušová s Besinou, která jen o šest desetin bodu porazilo druhou Elišku Vrbkovou. Ta cvičila na téže klisně. Bronz převzala při dekorování Petra Maláková, které k medaili dopomohl valach Call Me Grand.
 
V případě soutěže MP2 cvičily všechny jezdkyně z TOP3 na Besině. Vítězkou se stala Anna Rotscheinová, před Terezou Huynhovou a Petrou Mikuláštíkovou.
 
Mistryní pro rok 2021 v kategorii LPP je Hana Šimečková, která se představila s Valiskou. S tou závodil i bronzový účastník Michal Sperát. Na druhé místo se mezi ně dokázal vklínit Štěpán Švarc, který absolvoval šampionát s valachem Call Me Grand.
 
Klisna slezského norika Kenya dojela spolu s Barborou Mikeskovou pro titul v kategorii LPT. Druhé místo získala dvojice Sebastian Lodin a polský ušlechtilý polokrevník Hasan. A do třetice to byla opět Kenya, která s Alici Stavárkovou dojela pro bronz.
 
Rovněž v soutěži pro jezdce se zdravotním omezením cvičili všichni medailisté s Kenyou. Zlato si vyjela Markéta Horníková, druhá skončila Viktorie Bačová a třetí místo obsadila Zuzana Přikrylová.
 
V soutěži dvojic padla nejvyšší známka mistrovství. Měla hodnotu 8,40 a zapsaly jí Barbora Ševčíková a Vanesa Folwarczna. O pětadvacet setin méně dostala dvojice Dominika Pánková a Anna Marie Koudelková. Obě dvojice cvičily s Landrasem. Třetí příčku braly Kamila Linková a Barbora Mikesková. 
 
Nejúspěšnější skupina roku 2021 je TJJ Lucky Drásov. Stříbro si odvezli cvičeni JK voltiž Trojan a třetí místo patřilo jezdcům z Epony Brno.
 
Foto a video: Josef Malinovský
 

 

 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE