reklama 11A

Aleš Opatrný: Prioritou je příprava na týmovou olympijskou kvalifikaci

ikonka

Hlavním cílem letošního roku je pro parkurové reprezentanty týmová olympijská kvalifikace, která by se měla uskutečnit na konci června. Tomuto závodu vše podřizuje i Aleš Opatrný. Ten kvůli tomu dokonce oželel dočasně členství v týmu Prague Lions.
01.02.2019 15:09  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Týmový parkurový seriál Global Champions League 2019 (GCL) odstartuje společně se sérií jednotlivců Longines Global Champions Tour (LGCT) již na koncem února. Nově bude mít včetně PlayOffs v pražské O2 areně dvacet kol. Každý z jezdců, jenž je součástí nějakého týmu GCL, tak potřebuje do nejvyšších soutěží alespoň dva zkušené koně, aby měli dostatek času na rekonvalescenci mezi jednotlivými závodními mítinky. 
 
Aleš Opatrný však aktuálně disponuje pro soutěže kategorie CSI5* pouze čtrnáctiletým VDL Fakirem. „Bohužel více takto zkušených koní, kteří by mohli absolvovat náročné soutěže Global Champions, nemám. Současně zvládat startovat v této světové sérii a připravovat se na olympijskou kvalifikaci s jedním koněm nelze. Proto jsme se v Czech Equestrian Teamu domluvili, že se budu soustředit hlavně na možnost probojovat se s celým národním družstvem na olympiádu a minimálně v první polovině sezony nebudu součástí celku Prague Lions při GCL,“ prozradil Aleš Opatrný. 
 
„Současně doufám, že se mi podaří dostat na nejvyšší úroveň s dalšími koňskými svěřenci, které mám ve stáji. Aktuálně mezi nejnadějnější koně patří desetiletá klisna Jakarta Royal. Tu mi poskytl belgický majitel a jezdec Jan De Pauw. S Janem absolvovala několik soutěží kategorie CSI3* na výšce 150 centimetrů. Věřím, že se v první půlce roku vyskáče a já budu moci v přestupním termínu opět nastoupit do týmu Pražských lvů,“ plánuje Opatrný. S novou stájovou akvizicí by se měl poprvé představit od 7. do 10. února v belgickém Lieru, kam má nahlášené také VDL Fakira, dále jedenáctiletého valacha Idaria Van Het Netehov, o rok mladšího Exclusive Demetera a stejně starého Clintgolda.
 
„Kromě Lieru se chystám do polského Krakova, italského Arezza, německého Mnichova a Hagenu a v neposlední řadě plánuji jet na velké závody do Polska – konkrétně do Poznaně a Sopot,“ uvedl na závěr výčet plánovaných závodů pro první půlku roku 2019 Aleš Opatrný.
 
Foto: Pavel Lebeda, Vlastimil Vacek a Josef Malinovský / Prague PlayOffs 2018



Vše o Prague PlayOffs 2018 najdete ZDE!

 

Přidejte se ke skupině "Máme rádi parkury Jezdci.cz" na Facebooku!

Klikněte ZDE!

 
Můžete si také objednat automatické zasílání nových článků e-mailem, nebo si uložit odkaz na tag skoky.

reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE