reklama 11A

Aleš Opatrný čtvrtý v Grand Prix Pezinok

ikonka

Český reprezentant Aleš Opatrný startoval v sedle Clintgolda v nejtěžší soutěži mezinárodních závodů CSI2*-W ve slovenském Pezinku. V neděli 9. září absolvoval základní kolo Grand Prix bezchybně a po rozeskakování získal čtvrté místo…
09.09.2018 17:46  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Nejtěžší soutěží celých mezinárodních závodů CSI2*-W v Pezinku byla nedělní Grand Prix, která se jela na parkuru 140 až 160 centimetrů vysokém. Tato soutěž byla zároveň započítávána i do Longines žebříčku. Jednalo se také o kvalifikační soutěž Světového poháru.

Ze 37 kvalifikovaných dvojic si nakonec pouze pětice poradila se základním parkurem bez trestných bodů. O pořadí na předních místech se mezi těmito pěti jezdci rozhodovalo v rozeskakování. V něm jsme k naší radosti i jednu českou dvojici, a to Aleše Opatrného v sedle Clintgolda. Ti ani v rozeskakování nechybovali a jejich dosažený čas je nakonec zařadil na čtvrté místo konečného pořadí. Z první pozice se radoval Jaroslaw Skrzyczynski s Chacclanou.

Dobrý výkon podal také Marek Klus, který sedlal v Grand Prix Carisona. Po jedné chybě obsadil konečné jedenácté místo ve výsledkové listině. Jednu chybu společně s pomalejším časem si pak na konto zapsal další český zástupce, a to Přemysl Adam. Tento český jezdec sedlal Cachase.

České zastoupení v elitní desítce jsme měli také ve finále Middle Tour. Na parkuru 135 centimetrů vysokém rozhodoval o pořadí čas. Na konečné osmé místo dosáhl po bezchybném výkonu Jan Štětina s Ecelanem DD. Jen o jednu příčku níže skončil Marek Klus s Quincym.

Čechům se dařilo také v soutěži pro mladé koně ve věku šesti a sedmi let, na které čekal parkuru při Youngster Cup s překážkami 135/140 centimetrů vysokými. Aleš Opatrný získal s Forewerem pěkné druhé místo, když jako jeden z mála dokončil bezchybně. Stejně tak nulu na konto zapsal Jan Štětina, který v sedla Gylorda skončil třetí.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE