reklama 11D

Memoriál Jana Papouška 2018 ovládl Opatrný

ikonka

V neděli 1. července zakončila pětidenní mítink v Martinicích skoková soutěž T* vypsaná jako Memoriál Jana Papouška 2018. Putovní pohár pro vítěze si v tomto roce odvezl Aleš Opatrný v sedle koně Clintgold…
01.07.2018 20:33  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Startovní listina dvoukolové soutěže T* vypsané jako Memoriál Jana Papouška 2018 čítala celkem sedmatřicet dvojic. Do druhého kola pro patnáct nejlepších postoupilo devět bezchybných dvojic z úvodního kola, které doplnila jediná dvojice s trestným bodem za překročení času a čtveřice koní s jednou chybou.

Hned se dvěma svými svěřenci se do druhého kola podařilo kvalifikovat Alešovi Opatrnému a Jiřímu Papouškovi.

Jiří Papoušek nejprve odstartoval v druhém kole se Stakatou, se kterou ale zaznamenal chybu. Jako prvnímu se podařilo překonat oba náročné parkury z dílny Marca Debaere bez zatížení trestných bodů až Alešovi Opatrnému v sedle koně Chablou. To tak byla vhozená rukavice pro následujícího startujícího, kterým byl Jiří Papoušek v sedle koně Dukato VTH a který tak věděl, že pokud pomýšlí na stupně vítězů, musí protnout cílovou pásku bez trestných bodů. To se této dvojici také podařilo, čímž zajistila rozeskakování. Aleš Opatrný následně zopakoval bezchybný výsledek i v sedle Clintgolda a čtveřici v rozeskakování doplnila poslední startující Nikola Bieliková v sedle Carthinja.

Aleš Opatrný nechyboval spolu s Chablou ani v rozeskakování. Stejně tak Jiří Papoušek spolu s Dukatem VTH dokončil s nulou a jako druhý startující s rychlejším časem rozeskakování se ujal vedení. O první příčku ho ale hned na to připravil Aleš Opatrný v sedle svého druhého koně Clintgolda. A po závěru rozeskakování v podobě bezchybného výsledku Nikoli Bielikové v sedle Carthinja se nakonec Jiří Papoušek musel spokojit s bronzovou příčkou.

Kompletní výsledkové listiny najdete v záznamu závodů - viz odkaz níže...

Foto: Lukáš Klingora




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE