reklama 11A

Aleš Opatrný podruhé vítězem MJP v Martinicích

ikonka

/VIDEO/ Třináctý ročník Memoriálu Jana Papouška přilákal na přelomu června a července do Martinic u Březnice tradičně silné startovní pole. Do vrcholné dvoukolové soutěže s výškou překážek do 145 centimetrů nastoupilo 37 dvojic…
06.07.2018 10:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

VIDEO NAJDETE POD TÍMTO ODKAZEM

 
Do druhého kola postupovalo 15 nejlepších a mezi nimi nechyběli hned se dvěma koňmi Jiří Papoušek a Aleš Opatrný. Z patnácti postupujících dvojic se rozhodl do druhé části soutěže nepokračovat Sergej Motygin s Dylanem a skončil tak patnáctý. Na svém kontě měl po úvodním parkuru jednu chybu, stejně jako další čtyři dvojice. Matěj Kotalík se Sir Sidem, jenž druhé kolo zahajoval, již žádnou další penalizaci nepřidal a vyšvihl se tak nakonec až na 5. místo. Naopak Michaela Refková s Grace Federicou ke čtyřem trestným bodům přidala ještě dalších dvanáct za tři chyby a propadla se na 13. řádek výsledkové listiny. Jan Štětina v sedle Benita-S v obou částech Memoriálu Jana Papouška chyboval jednou. Osm bodů mu stačilo na 10. příčku. 
 
Kamil Papoušek se v sedle Agaty snažil o obhajobu loňského vítězství, což po jedné chybě v základní části neměl jednoduché. V té druhé jej sportovní štěstí opustilo úplně, a nakonec zkrácený parkur nedokončil. Jediný bod za překročení stanoveného času si nesla z úvodu Barbora Vojtková s Quilagem. Za zaváhání a následné překročení času si napodruhé zapsala 9 trestných bodů a kvůli nim se propadla až na 12. místo. Devět dvojic pokračovalo soutěží s čistým štítem. První z nich byl Jiří Papoušek se Stakatou. S tou tentokrát chyboval a spokojit se nakonec musel se 7. pozicí. Dvě dvojice také na druhý pokus jednou chybovaly, a navíc byly pomalé. Karel Polák s hřebcem Empirem byl jednou z nich a 5 trestných bodů mu zajistilo 9. místo. O stupínek výš skončila Kateřina Zigová s Ellou, když dosáhla na stejné bodové skóre, ale s nepatrně lepším časem. Čas měl delší i Ondřej Pospíšil s Einfachem, ale ten na rozdíl od svých dvou zmiňovaných soupeřů měl o chybu navíc. Ve výsledkové listině nakonec figuruje jako jedenáctý v pořadí.
 
Aleš Opatrný jako česká dlouholetá parkurová jednička opět prokázal své jezdecké kvality, když osmiletého Chabloua provedl celým kurzem i v tomto případě bez jediného trestného bodu. To se ostatně podařilo i Jiřímu Papouškovi s Dukatem VTH, čímž zajistil rozeskakování. Do toho se nepodíval mladý jezdec Václav Nágr, neboť s D.Amelusinou R 22 shodil jednu z překážek a zůstal tak šestý – před branami dramatického vrcholu soutěže. Sestavu rozeskakujících se doplnili ještě Aleš Opatrný s Clintgoldem a Nikola Bielíková s Carthinjem. Jelikož se však startovalo ve stejném pořadí, jako v druhém kole soutěže, prvním účastníkem rozeskakování byl Opatrný s Chablouem. Ten nastavil laťku hodně vysoko, když dokončil opět s nulou a v čase 46,60 sekundy. Jiří Papoušek s Dukatem ho ovšem dokázal překonat a v čase 44,92 se ujal vedení. Aleš Opatrný však měl ještě jeden pokus s Clintgoldem a dokázal toho plně využít, jelikož na časomíře ubral ještě o téměř tři sekundy! Nikola Bielíková s Carthinjem čas 42,02 již nedokázala pokořit. Cílem projela o více jak dvě vteřiny později, což pro ni znamenalo pěkné 2. místo za Alešem Opatrným. Nezkrácený video záznam Memoriálu Jana Papouška najdete na našem webu www.equitv.cz.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE