reklama 11C

Aleš Opatrný opět nedal ostatním šanci. V Memoriálu byl první i druhý

ikonka

Chuchle, Zduchovice a teď i Martinice. Česká parkurová jednička Aleš Opatrný opakovaně všem ukazuje, jak nemá na domácí scéně rovnocennou konkurenci. S koňskými adepty pro olympijské hry v Tokiu vybojoval v Memoriálu Jana Papouška první dvě příčky.
28.06.2020 21:51  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Martinický Memoriál Jana Papouška je již patnáctým rokem výrazným bodem v českém parkurovém kalendáři. Většinou býval generálkou před blížícím se mistrovství České republiky, letos se díky jeho odložení na říjen stal takovým šampionátem nanečisto. 
 
Konkurence, která se sešla v této soutěži totiž skutečně odpovídala kvalitě národního mistrovství. Někteří členové reprezentačního A-kádru sice chyběli, ale i to se při mistrovských soutěžích pravidelně stává. Každopádně favorit byl jasný – tím byl Aleš Opatrný, který v předešlých týdnech ovládl jak kvalitně obsazený mítink v Chuchle Areně Praha, tak úvodní závod Českého skokového poháru.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Opatrný: Forewera jsme zapomněli ve výběhu. Je to kůň z jiného světa

 
Ostatně s oběma svými koňmi postoupil do druhého kola Memoriálu pro patnáct nejlepších dvojic bez jediného trestného bodu a v něm precizní výsledek zopakoval. To samé se podařilo již jen Kateřině Veselovské s Celanem S a Jakubovi Štěrbovi s Go-Onem T.S. A právě tato čtveřice se rozeskakovala o nejvyšší příčky.
 
Opatrný v sedle Gentlemena Van Het Veldhof ostatním ukázal, kde se dá trasa zkráceného kurzu výrazně zkrátit, a i napotřetí tohoto čtrnáctiletého hřebce dovedl do cíle s nulou na bodovém kontě. Kateřina Veselovská zvolila s Celanem S trochu delší obraty, a navíc přidala jedno shození. Jakub Štěrba sice na Go-Onovi opět nezaváhal, ale čas měl téměř o čtyři sekundy pomalejší než Opatrný s Gentlemenem. Zařadil se tak na průběžné druhé místo, i když tušil, že na něm asi dlouho nezůstane.
 
Finišmanem totiž byl opět Aleš Opatrný, tentokrát v sedle Forewera, s nímž má již splněný kvalifikační limit pro účast na olympijských hrách v Tokiu. S jeho současnou stájovou jedničkou projel rozeskakováním téměř stejně, jak v prvním případě, ale čas měl ještě o dvě desetiny rychlejší. S Forewerem tak zvítězil a s Gentlemenem vybojoval pomyslné stříbro. 
 
„Když máte s sebou dva olympijské adepty, tak se samozřejmě jezdí o něco jednodušeji. Jak Gentlemen, tak Forewer skákali skvěle, a tak to ostatní protivníci mají podstatně těžší,“ spokojeně konstatoval Aleš Opatrný.
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE