reklama 11D

Změny olympijského formátu vítají i zástupci ČJF

Na Generálním zasedání FEI v Tokiu byly schváleny zásadní změny formátu pro olympijské hry, kdy by národní družstva čítala tři jezdce namísto čtyř a při zachování 75 jezdců by mohlo na olympiádě startovat 20 družstev a 15 jednotlivců, což vítá i ČJF…
25.11.2016 14:35  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
O krátký komentář za Českou jezdeckou federaci jsme požádali prezidentku ČJF Ing. Olgu Plachou: „ČJF byla na Generálním zasedání FEI v Tokiu zastoupena viceprezidentem pro sport Bohumilem Rejnkem a generální sekretářkou Veronikou Jiroutovou. ČJF byla mezi těmi, kdo hlasovali pro přijetí nového formátu soutěže družstev pro příští OH v Tokiu. Věříme tomu, že tento nový formát otevře cestu na olympijské hry více sportovcům z našeho regionu, ať už v soutěži družstev či soutěži jednotlivců. Pro OH to skutečně dává smysl a je třeba umožnit dalším sportovcům bojovat o medaile a propagovat tak myšlenku olympismu skutečně celosvětově,“ uvedla prezidentka České jezdecké federace Ing. Olga Plachá.
 
„Já osobně velmi ctím tradice našeho skokového sportu a jsem ráda, že klasický formát soutěže družstev (jeden výsledek čtyřčlenného družstva se škrtá) zůstává zachován pro soutěže Pohárů národů ve všech divizích,“ dodala Ing. Olga Plachá.
 
Jak jsme již informovali dříve, z celkových 107 delegátů za jednotlivé země s návrhem nesouhlasilo jen 11 zástupců národních federací. Mezi nimi federace, u kterých se negativní postoj očekával, Německa a Nizozemí. Proti byli vedle Němců a Nizozemců také delegáti Albánie, Bulharska, Francie, Lotyšska, Lucemburska, Monaka, Nového Zélandu, Rumunska a Švýcarska.
 
Všechny změny budou jako celek v každé disciplíně zveřejněny v rámci olympijských pravidel, a uplatněny budou v roce 2020 na olympijských hrách v Tokiu. Před tím však musí projít ještě procesem schvalování u Mezinárodního olympijského výboru.
 
Zda tato změna bude mít pozitivní dopad i na případnou účast českých jezdců na olympijských hrách, to poznáme zhruba za 3,5 roku, kdy budou uzavřeny kvalifikace pro LOH v Tokiu. Slavnostní zahájení her proběhne 24. července 2020, zakončení se uskuteční 9. srpna 2020.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE