reklama 11B

V Těšánkách se jela druhá kvalifikace ZP spřežení

Ve dnech 21. – 22. května se v Těšánkách nedaleko Kroměříže konalo druhé kolo seriálu vozatajské Zlaté podkovy. Vypsané byly tři kategorie, chyběla pouze soutěž čtyřspřeží. Kdo se radoval z nejvyššího bodového přídělu do ZP, se dočtete níže…
23.05.2016 09:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Ladislav Jirgala ovládl v Těšánkách soutěž párů. Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz / Šárka Bělohlavová

Druhý závod Zlaté podkovy spřežení se odehrál 21. – 22. května v Těšánkách. Do soutěže párů pony nastoupilo pět spřežení. Nejlépe si s třemi zkouškami poradil Erik Zuvač, který sice v každé části závodu zajel druhý nejlepší výkon, nicméně v součtu to stačilo, aby porazil Moniku Pospíšilovou. Ta dojela celkově druhá, poté co vyhrála drezuru i kužely. Ztráta v maratonu však nahrála vítězi Erikovi Zuvačovi. Třetí místo bral Tomáš Palán.

V soutěži jedniček si nejlépe vedl Jaroslav Petřek, který začal druhou nejlepší drezurou, v maratonu a parkuru však na nějnikdo ze soupeřů nestačil. Druhý Ladislav Jirgala na něj ztrácel deset bodů. Na třetím místě skončil Václav Coufalík.

Ladislav Jirgala závodil také v kategorii dvojspřeží, a tam byl pro soupeře ve všech částech soutěže nepřekonatelný. Dojel si tak pro jasné vítězství. Druhý skončil Václav Coufalík. Třetí příčku obsadil Petr Myslík.

Kompletní výsledky najdete v záznamu závodů – viz. odkaz níže
 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE