reklama 11C

V Tachově při KMK nejlépe hodnoceni šestiletí

Nejlepší známky od Romana Drahoty po celý den na Kritériích mladých koní v Tachově, která se konala ve středu 22. července, získali dva šestiletí svěřenci, a to shodně 25,8 bodů. Jednalo se o první ze závěrečného kvarteta kvalifikačních soutěží...
23.07.2015 08:44  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12B

Vítězové Zdeněk Hruška a Diarada DK. Foto Tereza Bezrouková

Své třetí vítězství si na konto mezi čtyřletými klisnami připsala Wanda 4, kterou vedl Matěj Kotalík. Klisna získala 25,3 bodů. Na dalších dvou příčkách se umístil Václav Horký, a o s koňmi April Z (24,5 bodů) a Wali II (21,7 bodů). Ve stejně starém ročníku hřebců a valachů nenašel přemožitele Crosby DK s Jiřím Tmějem, kteří dokončili s 25 body. Jednalo se teprve o druhý start toho koně při letošním ročníku KMK a přineslo mu to cenné body do žebříčku. Druhý skončil Matěj Kotalík a Shadow 3 (24,5 bodů) před Martinem Štorkánem s Diary Rum (24,3 bodů).

Mez pětiletými klisnami zvítězila Kateřina Hanušová s Concalidou, pro kterou to byl letošní první start při KMK. Na konto nasbíraly 24,5 bodů. Jen o půl bodu méně měla Zaira Caletta s Veronikou Krajníkovou na druhé příčce, pro třetí si dojel Jiří Hochman s Chiquita-LS (23,6 bodů). Dva nejlepší pětiletí hřebci předvedli velmi podobné výkony a dostali se celkově na stejné hodnocení 25,5 bodů. Nakonec zvítězil Karel Polák a Manasquan M Z, který v letošním roce předvedl dva méně bodované starty. Naopak druhý Warness s Jakubem Štěrbou si při letošním ročníku zapsal již dvě výhry, ta třetí mu unikla jen těsně. Třetí skončil Tomáš Navrátil a Hip-Hop (23,7 bodů).   

Po dvou málo bodovaných výkonech si v šestiletých klisnách dojela Diarada DK se Zdeňkem Hruškou nejen pro vítězství, ale i pro nejvyšší známku dne, kterou bylo 25,8 bodů. Na dalších dvou příčkách skončily Asile de Paix P vedená Václavem Horkým (25,7 bodů) a Electric Lady s Kateřinou Mestenhauserovou (25,6 bodů). V nejméně početné kategorii šestiletých hřebců a valachů si pro své letošní druhé vítězství dojel Chacco Star s Martinem Štorkánem. Stejně jako u klisen, i zde vítěz šestiletých dosáhl na 25,8 bodů. S druhým místem se musel po třech prvenstvích spokojit Empire 1 s Karlem Polákem (25,3 bod), elitní trio uzavřel Ebab RK a Martin Štorkán (20,1 bodů).

 

Před finále ve Zduchovicích se uskuteční ještě tři kvalifikační kola KMK, a to v Opavě, Zduchovicích a Litomyšli. Kompletní výsledky z Tachova naleznete v záznamu, viz odkaz níže. 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE