reklama 11A

V Suché se konala poslední kvalifikace KMK 2015

Poslední kvalifikační kolo KMK v parkurovém skákání proběhlo v Suché u Litomyšle ve čtvrtek 20. srpna. Na startu se sešel dostatečný počet koní, a tak byla každá kategorie vyhodnocena zvlášť. Jak si kdo vedl před finále, najdete v článku…
21.08.2015 10:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Vítěz kategorie šestiletých hřebců Eazy-Boy. Foto: M.Javůrková

První hodnocenou skupinou koní byly čtyřleté klisny. Mezi nimi si nejlépe vedla Rubínka předvedena Rudolfem Doležalem (JK Hřebčín Suchá), která obdržela známky 8,3;8,3;8,5. 
 
Čtyřletí hřebci se předvedli na parkuru stupně ZL. Nejlépe si vedl Drossel Topas v sedle s Hanou Kopeckou (Stáj Kincl), jejich známky byly 3x 7,8.
 
Nejobsazenější soutěží byl parkur stupně L*, KMK pro 5leté klisny. Zde si nejvyšší známky zasloužila Darista „B“ s Jiřím Hruškou (JK Opava Kateřinky) – 8,9;8,9;8,9. Druhou nejlépe hodnocenou byla Lentilka 3 s Kateřinou Kubrickou (Sportovní stáj Kubrický), třetí pak Casca a Pavel Vachutka (TJJ Pegas).
 
Mezi pětiletými hřebci si nejlépe vedl Caressa předváděný Miloslavem Tomáškem (JO SŠ CHKJ Kladruby n.L.), který obdržel známky  8,3;8,0 a 8,2. Po součtu naprosto stejné hodnocení obdržel i Clin D´or ČT a Jiří Hruška, bohužel ale jednou chybovali, a to se projevilo na bodovém hodnocení. 
 
Nejstarší skupinou hodnocených byli šestiletí koně. Z klisen dostala vůbec nejlepší hodnocení za celý den Alexa Arista „B“ vedena opavským Jiřím Hruškou. Její bodové ohodnocení bylo 9,2 bodů za provedení skoku, 8,8 bodů za obratnost koně a 9,0 bodů za připravenost. Jiří Hruška předváděl i v cíli druhou klisnu – Oridu-M. Třetí nejlíbivější klisnou byla Garista v sedle s Ing.Šárkou Pospíšilovou.
 
Šestiletých hřebců se k hodnocení předvedlo celkem šest, z toho jeden nebyl hodnocen. 26,5 bodů v součtu byl nejlepší výsledek v této kategorii a dosáhl ho Eazy-Boy s Ewou Dyzewskou (Sportovní stáj Equitex Dyžewska & Luczyk). Druhý nejlepší hřebec již jednou chyboval, a byl jím Acaston a Dagmar Rédlová (JK chovu koní Bernartice). Třetím na výsledkové listině byl Jiří Hruška a E-Blue.
 
Kompletní výsledky najdete v záznamu závodů viz. odkaz níže
 
Připravila: Michaela Javůrková

 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE