reklama 11C

Francouzka Leprevost zvítězila při domácí LGCT

Další kolo Global Champions Tour se tentokrát konalo ve dnech 11. – 14. června ve francouzském Cannes. Před domácím publikem předvedla fantastický výkon Penelopé Leprevost a Ratina, díky němuž si dojely pro první místo v hlavní soutěži...
15.06.2015 00:21  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Vítězná dvojice Penelopé Leprevost a Ratina. Foto Stefano Grasso/LGCT

Penelopé Leprevost dokončila rozeskakování ve skvělém času, dokonce si na druhého Rolfa-Görana Bengtssona vytvořila vteřinový náskok. Díky třetí příčce v Cannes, kterou získala Luciana Diniz za výkon s Fit For Fun, se tato jezdkyně vyhoupla do čela průběžného pořadí. Celkem se rozeskakovaly čtyři dvojice, které měly po dvou kolech na svém kontě nula trestných bodů. Vedle zmíněné trojice jezdců se jednalo ještě o Maikel van der Vleuten a VDL Groep Arera C, kteří skončili čtvrtí. I tento jezdec nechyboval ani napotřetí, docílil však nejpomalejšího času.

Penelopé Leprevost dokázala vyhrát soutěž Global Champions Tour podruhé ve svém životě. Výhře v Cannes předcházelo vítězství ve Vídniroku 2012. Tentokrát předvedla nejlepší výkonkoněm Ratina. „Jedná se o 10letou klisnu, která se rychle dostala na vrchol. Šla teprve čtvrtou Grand Prix, minulý týden šla dvě kola bezchybně v Saint Tropez. Původně zde neměla startovat, na poslední chvíli jsme však museli změnit plány. Byla by to ale velká škoda, nechat ji doma,“ popsala vítězka. „Tohle bylo poprvé, co jsem se s Ratinou pokusila o opravdu rychlý parkur. Většinou se rychle vzruší, takže nejezdím naplno, abych nepokazila celou naši práci,“ doplnila.

Luciana Diniz si momentálně drží první místonáskokem plných 50 bodů, celkem jich na kontě 160. Její nejbližší soupeř Pius Schwizer získal prozatím 110 bodů, o pět bodů méně třetí Scott Brash. Světová jedničkaVelké Británie nezajela parkur dle představ a dokončil netradičněosmi trestnými body. Pius Schwizer soutěž Grand Prix nedokončil.

Další kolo Global Champions Tour se nyní posouvá do Monaka, kde proběhne letos již sedmé kolo tohoto světového seriálu, a to ve dnech 25. – 27. června.

 

Zdroj: www.globalchampionstour.com




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE