reklama 11D

Skvělé výkony Berlin Lions v londýnském kole GCL

V Londýně se během prvního srpnového víkendu konalo další kolo GCT a GCL. Jezdci Berlin Lions Anna Kellnerová a Max Kühner při něm podávali výborné výkony a dojeli si v týmové soutěži pro třetí místo. Připomenout si to můžete v souhrnu EquiTV.
11.08.2017 17:09  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

REPORTÁŽ Z LONDÝNA NAJDETE TADY

Letošní dvanácté zastavení prestižní světové série parkurových závodů Longines Global Champions Tour se odehrálo ve dnech 4. až 6. srpna v centru Londýna. Soutěže jednotlivců doprovází tradičně týmová soutěž Global Champions League. Té se účastní od začátku letošní sezony družstvo Berlin Lions, jehož členy jsou čeští jezdci Anna Kellnerová a Aleš Opatrný.

Zatímco Aleš Opatrný v Londýně chyběl – mimochodem startoval na mezinárodních závodech v Bratislavě, kde s Idariem vyhrál finále střední túry – Anna Kellnerová byla nejen díky solidním výkonům na předchozím mítinku v Berlíně vybrána spolu s Rakušanem Maxem Kühnerem, aby reprezentovala Berlínské lvy i v britské metropoli.

První část ligové soutěže se odehrála v pátek 4. srpna a zástupci Berlin Lions v ní potvrdili stále se zlepšující formu. Max Kühner sedlal bělouše Chardonnay a předvedl precizní čistou jízdu v čase 77,60 sekundy. Anna Kellnerová nastupovala do soutěže s Classicem a s tlakem, který se bezchybným výkonem jejího kolegy ještě zvýšil, si poradila výborně. Kurz s překážkami do 155 centimetrů překonala bez zaváhání a dokonce ve zcela shodném čase jako Kühner. Žádný jiný z dalších sedmnácti hvězdných týmů nedokončil v součtu s nulou, a tak se po prvním kole ligového klání ujali poprvé v letošní sezoně Berlin Lions vedení. 

Sestava jezdců i koní zůstala v našem týmu zachována i pro druhé sobotní kolo soutěže s výškou překážek až do 160 centimetrů. Anna Kellnerová s Classicem do ní nastupovala jako první.  Nastavenou laťku udržela, když projela cílem bez chyb na překážkách pouze s jedním trestným bodem za překročení stanoveného času. Max Kühner v sedle Chardonnay se dopustil jedné chyby na kolmém skoku s číslem osm a do cíle dovezl 4 trestné body. V součtu tak měli Berlínští lvi 5 trestných bodů.

Stejné skóre však zaznamenali po druhých jízdách i Valkenswaard United, v jejichž barvách se během dvou dnů vystřídali Alberto Zorzi, Janika Sprunger a Betram Allen. A také Denis Lynch, Paris Sellon a Scott Brash, kteří závodili za celek Miami Glory v londýnské ligové soutěži nasbírali celkem 5 trestných bodů. 

O konečném pořadí tudíž rozhodoval součet dosažených časů. Ten nakonec hrál do karet sestavě Miami Glory, kteří si tak v Londýně připsali nejvyšší počet bodů do žebříčku. Za ně se zařadili Valkenswaard United a třetí místo obsadil tým Berlin Lions, který tím dosáhl doposud svého nejlepšího umístění v letošní premiérové sezoně v Global Champions League.

V čele bodování Global Champions League jsou jezdci Valkenswaard United s 238 body, o pouhé 3 body za nimi je celek Hamburg Diamonds. Aktuálně doplňují nejlepší trojici Mexico Amigos s 201 body.

Výborný výkon v sobotním kole Global Champions League dopomohl Anně Kellnerové k postupu do dalšího vrcholu londýnského mítinku, kterým byla Grand Prix. Parkur s překážkami do 160 centimetrů absolvovala opět s Classicem. Poradila si s ním pouze s jedním zaváháním, když šla k zemi bariéra v úvodu kurzu na oxeru s číslem dva. Dále už česká dvojice postupovala Velkou cenou hladce a s konečným výsledkem 5 trestných bodů si dojela pro 14. místo. 

Bez trestných bodů dojelo do cíle základní části neobvykle hodně dvojic – celkem jedenáct. Ty se tak o vítězství rozeskakovaly. Lídr žebříčku – Nizozemec Harrie Smolders se svou stájovou jedničkou Emeraldem – nechyboval ani v rozhodující části a s časem 39,48 sekundy zůstal těsně pod stupni vítězů. Bezchybný a o třináct setin sekundy rychlejší byl italský jezdec Alberto Zorzi, který je v bodování túry na pozici číslo dvě. V Londýně si tak v sedle koně All Star 5 dojel pro 3. příčku. Domácí fanoušky přivedl do varu boj o nejvyšší pozici. Britský reprezentant Ben Maher na Madame X dojel do cíle bez zaváhání a jeho čas měl hodnotu 38,68 sekundy. Další z britských hvězdných jezdců Scott Brash dokázal v sedle valacha Hello Forever pokořit jeho čas ještě o šest setin sekundy a bezchybnou jízdou si tak dojel pro vítězství ve Velké ceně Londýna.

Vedení v žebříčku série drží nadále Harrie Smolders s 263 body. O 18 bodů méně má na kontě Alberto Zorzi na pozici číslo dvě a třetí je německý jezdec Christian Ahlmann se skóre 220 bodů.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE