reklama 11C

Seznamy koní pro finále KMK 2016 jsou uzavřeny

Série chovatelských závodů Kriterií mladých koní je vypisována ve třech disciplínách: drezuře, všestrannosti a v parkurovém skákání. Ve všech třech případech jsou už kvalifikace uzavřené a víme tak, kteří koně postoupili do finále.
18.08.2016 14:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Finálové klání KMK 2016 v drezuře a parkurovém skákání proběhne 1. – 4. září ve Zduchovicích. Do drezurního finále se mohl dostat pouze kůň, který absolvoval alespoň čtyři kvalifikační úlohy na dvou různých závodech, a minimálně dvakrát dosáhl hodnocení 62 % a více. Navíc takto hodnocené dvě úlohy nemohly být odjety na týchž závodech.

Tímto klíčem se v kategorii čtyřletých dostalo do finále třináct koní, z nichž vysokých známek dosahoval v průběhu kvalifikací stabilně Drive 1. Při zduchovickém kole pak Augustus získal dvakrát výborné hodnocení, jednou přesáhl 84 %.

Mezi pětiletými jde do finále pět koní, velmi dobře si v základních kolech vedli Wild Rose a Wild Cat. Jedinému koni se povedlo splnit kritéria v nejstarší věkové kategorii, je jím Heidekrug.

V parkurovém skákání bude finálová účast tradičně početnější. Tam o postupu rozhoduje pozice na bodovém žebříčku po kvalifikačních kolech. Mezi čtyřletými hřebci a valachy je v čele Harco-N, z klisen ve stejné věkové skupině je na tom nejlépe Tashita. V pětiletých je to mezi klisnami Gina 11, a mezi valachy a hřebci Gondeliaz. Ve skupině koní narozených v roce 2010 je na čele žebříčku klisna Lentilka 3 a hřebec Carebis.

Finále ve všestrannosti se bude konat v Pardubicích 2. – 4. září. Tam se mezi čtyřletými koňmi dostalo celkem šestnáct koní, v pětiletých patnáct. V nejstarší a nejméně početné kategorii splnili požadavky čtyři koně.

Všichni koně nemusí do finálových bojů nastoupit, záleží na majitelích a jezdcích, jak se rozhodnou podle momentální formy svých svěřenců.


Kompletní seznamy finalistů najdete ZDE

 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE