reklama 11D

Všestrannost ve Vrchovanech na jedničku

Na přelomu června a července se ve Vrchovanech v severních Čechách konaly závody KMK a kvalifikace Zlaté podkovy ve všestrannosti. O tom, jak probíhaly závody v tomto rozvíjejícím se areálu, píše ve svém článku Markéta Kvapilová. Fotogalerie uvnitř!
05.07.2016 08:53  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Jezdci všestrannosti se sjeli ve dnech 30. června - 3. července do nově budovaného areálu Jezdecké společnosti Vrchovany - Obrok ve Vrchovanech u Doks. Ve čtvrtek a pátek zde probíhaly soutěže KMK pro 4,5 a 6 leté koně, o víkendu celkem 6 soutěží všestrannosti od stupně Pony L po CNC*.
 
Jménem všech účastníků bych chtěla poděkovat manželům Studničkovým a celému jejich realizačnímu týmu za neskutečně příjemnou atmosféru během celých závodů v krásném prostředí malé vesničky s původní lidovou architekturou pod zříceninou středověkého hradu Bernštejn.  
 
I přesto, že pořadatele a organizační tým vyzkoušelo počasí, hlavně v sobotu letní horko vystřídal téměř půlhodinový silný liják, všechno klapalo. Poděkování si zaslouží nejen všichni domácí, ale i řada jezdců a účastníků závodů, kteří vždy byli ochotni nápomoci při všech přestavbách a řídili se přesně podle pokynů organizačního týmu.Vrchovanský areál je místo s velkou perspektivou nejen svým umístěním, zajímavým členitým terénem korunovaným téměř pohádkovou roklí lemovanou pískovcovými skalami, skvělým zázemím, šikovnými a pracovitými pořadateli, ale také díky tomu, že i přes obrovské množství vody, které napršelo ve velmi krátkém čase, bylo možno po malých úpravách pořád závodit.  
 
V soutěži všestrannosti se vždy všichni těší na terénní zkoušku. A to si tady všichni opravdu užili. Pořadatelé připravili velmi zajímavé tratě s citlivě a vkusně vyrobenými překážkami. V průběhu crossů bylo malé množství chyb, žádná velká kolize, žádný pád. Dle výroků jezdců koně tady mohou dobře cválat a pak dobře skáčou, pochvalná uznání na dobře postavenou trať byla slyšet ze všech stran. To vše přesně vyjadřuje hodnocení zástupce jezdců na zprávě ze závodů: „ Krásná trať, výborná spolupráce s jezdci -  klobouk dolů!“ A my ostatní zúčastnění se k tomuto uznání přidáváme. O tomto areálu ještě určitě uslyšíme!
 
Za účastníky závodů: Ing. Markéta Kvapilová



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE