reklama 11D

Setina sekundy rozhodla o vítězi SP v Las Vegas

Německý jezdec Christian Heineking vyfoukl skokanům bodujícím v Severoamerické lize Světového poháru FEI vítězství v pátém kole série, které se konalo v Las Vegas. Hlavní soutěž se jela v sobotu 19.listopadu a v rozeskakování rozhodla setina sekundy.
21.11.2016 10:24  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Christian Heineking a Aje Cluny při SP v Las Vegas. Foto: FEI / Julia Borysewicz

Ve dnech 15. – 20. listopadu se v Las Vegas konal pátý závod Světového poháru Severoamerické ligy FEI bodovaný do žebříčku pro západní část. Samotná soutěž SP byla na programu v sobotu 19. listopadu, a nastoupilo do  dvaatřicet dvojic.
 
Sedm z nich dokázalo překonat kurz brazilského stavitele Guilherma Nogueiry Jorgeho bez trestných bodů, a tak o vítězi rozhodovalo rozeskakování. To přineslo napínavou podívanou, pět dvojic znovu nechybovalo
 
Nejpomalejší z čistých Hanna Mauritzson (SWE) na Parkmore Lux brala s časem 42,07 páté místo, další jezdci však byli již pod hranicí 40 sekund. Čtvrté a třetí místo dělilo 17 setin, na čtvrtém místě dojel Američan Jamie Barge na Luebbo (39,67 sekund) a třetí příčka patřila jeho krajance Tině Yates na Zelote VDL
 
To však ještě není ten nejmenší rozdíl ve výsledkové listině. Pouhá setina sekundy rozhodla totiž o vítězi. V čase 37,83 dojel Mexičan Enrique Gonzalez s Chacnou, Němec Christian Heineking s koněm Aje Cluny jej překonal s časem 37,82.
 
Němec se rozhodl nezopakovat rozhodnutí Egypťana Nassara, který si kurz příliš riskantně zkrátil, a který dokončil sice v bezkonkurenčně nejlepším čase, ale nevyhnul se chybě v dvojskoku.
 
„Dnes to byl skvělý parkur, dost těžký, i čas byl dost natěsno, takže jsem rád, že štěstí stálo při nás“, řekl k soutěži SP Heineking. „Clunyho jezdím dva a půl roku, a stále se zlepšuje. Nabírá zkušenosti a stává se z něj opravdu dobrý kůň pro Grand Prix úroveň“, dodal vítěz.
 
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE