reklama 11D

Egypťan s divokou kartou vyhrál SP ve Veroně

Překvapením skončil čtvrtý mítink Světového poháru Západoevropské ligy FEI ve Veroně. Hlavní soutěž vyhrál v neděli 13. listopadu jezdec, který byl pořadatelem pozván na tzv. „divokou kartu“, Egypťan Abdel Said. Porazil mnoho světových es.
14.11.2016 11:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Abdel Said se stal překvapivým vítězem SP ve Veroně. Foto: FEI / Stefano Secchi

Verona zažila v neděli 13. listopadu prozatím zřejmě nejnapínavější rozeskakování Světového poháru v rámci letošní série Západoevropské ligy. Vítěz s divokou kartou Abdel Said (EGY) s koněm Hope van Scherpen Donder za sebou nechal řadu světových jmen
 
Není snadné dostat pozvání na závody Světového poháru v nejsilnější lize pro jezdce, který je na žebříčku FEI na 142. pozici. Said to však dokázal, a v rozeskakování SP jej nedohonil ani loňský vítěz Francouz Simon Delestre.
 
Právě Delestre v sedle koně Chessal Zimequest přicházel do rozeskakování jako poslední, a udělal vše proto, aby egyptskou dvojici porazil. To se však nepovedlo. „Abdel byl dnes prakticky neporazitelný, byl o dvě sekundy rychlejší než . Mě to ale nemrzí, nabral jsem dobré body do žebříčku“, uvedl Delestre, který je před pátým kolem ve Stuttgartu o šest bodů za lídrem Romainem Duguetem.
 
Z 37 startujících dokázalo překonat kurz Uliana Vezzaniho čistě 13 dvojic. Mezi nimi silná francouzská trojice ze zlatého olympijského týmu v Riu Kevin Staut, Pénélope Leprevost a Philippe Rozier. Nakonec to však byla mladší generace, která se s rozeskakováním poprala lépe. Na třetím místě za Delstrem dojel 24letý Švýcar Martin Fuchs s Clooneym, čtvrtý byl o rok starší švédský jezdec Douglas Lindelöw na Zacramento.
 
Said díky rychlému tempu a prudkým krátkým obratům projel cílem v čase 37,96 sekund. „Moje klisnavyhrála tři soutěže Grand Prix, ale ne na takové úrovni. Je devět let a nemá zdaleka naskákáno tolik, co koně v dnešní soutěži, ale věřil jsem jí“, řekl Said, který zároveň potvrdil, že odchází do Evropy do výcvikového střediska v Belgii.
 
Abdel Said chtěl z divoké karty ve Veroně vytěžit co nejvíc. „Nemám žádné velké sponzory, ale trénuji několik dobrých jezdců, a také mladé koně. Tato klisna byla sedmiletá, když jsem s začal. Doufám, že moje výhra ukázala, že to myslím vážně, a že mi otevře nějaké dveře“, dodal Egypťan.
 
 
Pořadí Longines FEI World Cup™ Jumping 2016/2017 Západoevropská liga FEI – po 4. kole:
 
1.    Romain Duguet SUI – 37 bodů
2.    Simon Delestre FRA - 31
3.    Pieter Devos BEL - 28
4.    Kevin Staut FRA - 28 
5.    Lauren Hough USA - 25
6.    Meredith Michaels-Beerbaum GER - 25
7.    Steve Guerdat SUI - 25
8.    Lorenzo de Luca ITA - 21
9.    Shane Breen IRL - 21
10.    Abdel Said EGY - 20
10.    Alberto Zorzi ITA - 20
10.    Daniel Deusser GER - 20
13.    Mathieu Billot FRA - 18
14.    Niels Bruynseels BEL - 18
15.    Marcus Ehning GER - 17
16.    Olivier Robert FRA - 17
17.    David Will GER - 17
18.    Martin Fuchs SUI - 16
19.    Nick Skelton GBR - 15
20.    Darragh Kenny IRL - 15
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE