reklama 11A

Čtvrté kolo Světového poháru proběhne ve Veroně

Už počtvrté se nejlepší jezdci Západoevropské ligy FEI pokusí získat další body do hodnocení parkurového Světového poháru. CSI5* hostí ve dnech 9. – 13. listopadu italská Verona. Seznam startujících je plný hvězd, včetně obhájce loňského prvenství.
08.11.2016 16:26  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Simon Delestre vyhrál SP ve Veroně v roce 2015. Letos bude vítězství obhajovat. Foto: FEI

Italská Verona zažije během druhého listopadového víkendu opravdový svátek koní. Při 118. Ročníku festivalu Fieracavalli proběhne mimo jiné také mítink kategorie CSI5-W, který je čtvrtým kolem Světového poháru Západoevropské ligy FEI.
 
Samotná soutěž Světového poháru je na programu v neděli 13. listopadu. Po všechny dny však budou moci diváci sledovat v akci nejlepší jezdce světa. Loňské vítězství přijede obhajovat Francouz Simon Delestre, spolu s ním jeho krajané Roger-Yves Bost, Pénélope Leprevost, Kevin Staut a Phillip Rozier
 
Silnou sestavu má pro Veronu Německo. Dorazí mimo jiné lídr světového žebříčku Christian Ahlmann a také Daniel Deusser nebo Marco Kutscher. Mezi světové špičky patří i britské duo Scott Brash a Ben Maher, Australanka Edwina Tops-Alexander a švýcarský jezdec Steve Guerdat. 
 
Nejpočetnější zastoupení bude mít domácí Itálie, nebude chybět jejich jednička Emanuele Gaudiano, nebo vítěz LGCT v Estorilu Piergiorgio Bucci.
 
Ve vedení žebříčku SP Západoevropské ligy je švýcarský jezdec Romain Duguet s 37 body, na druhém místě je Pieter Devos a třetí je Meredith Michaels-Beerbaum. První dva jmenovaní dali podle přehledů účastníků závodů pro tento víkend přednost Maastrichtu, Němka Michaels-Beerbaum ve Veroně chybět nebude. 
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }