reklama 11B

Prague Lions jsou po třech kolech GCL 2018 třetí

ikonka

Prestižní světová série závodů v parkurovém skákání – Global Champions 2018 – má za sebou již třetí kolo. V týmové soutěži reprezentanti Prague Lions vybojovali i díky sobotním dvěma bezchybným jízdám 9. místo a v průběžném pořadí jsou třetí…
21.04.2018 23:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Z páteční části Global Champions League v čínské Šanghaji si Pražští lvi nesli zatížení 12 trestnými body. Anna Kellnerová s Giljandrem van den Bosrand dokončila s 8 body za dvě chyby, její belgický kolega Niels Bruynseels na koni Joker vd Vlasbloemhoeve chyboval jednou, a tak přidal 4 body. Pro sobotní kolo došlo k plánované obměně sestavy. Annu Kellnerovou vystřídal druhý český jezdec – Aleš Opatrný, který sedlal VDL Fakira. Tomu se podařilo dokončit připravený kurz s výškou překážek do 160 centimetrů bez penalizace, stejně jako Nielsovi Bruynseelsovi s klisnou Cas de Liberte. 

„Dnešní první start v sezoně za Prague Lions jsem si moc užil. Podstatné je hlavně to, že jsme s Nielsem pomohli týmu se posunout mezi TOP10 ve výsledkové listině. Páteční kolo družstev jsem neskákal, ale bylo hodně technické oproti dnešnímu parkuru. Ten byl sice vyšší, ale nebyly v něm tak těžké linie, jako předešlý den,“ popsal Aleš Opatrný. Konečných 12 trestných bodů pro celek Prague Lions znamenalo mezi 19 týmy pěkné 9. místo. Za něj si připočetli do žebříčku 13 bodů stejně jako v Mexico City a s 30 body za vítězství na Miami Beach mají 56 bodů, jež je řadí na 3. řádek týmové tabulky. Před nimi jsou pouze London Knights a Valkenswaard Uniter se shodným počtem 62 bodů. 

Niels Bruynseels i Aleš Opatrný navíc postoupili díky bezchybným jízdám do Grand Prix Šanghaje započítávané do Longines Global Champions Tour jednotlivců. V té Opatrný s VDL Fakirem skončil po jedné chybě v základní části šestnáctý. Bruynseels na Cas de Liberte sice postoupil do rozeskakování, ale to mu ovšem nevyšlo úplně podle představ, a nakonec mu patřila 12. pozice. „Grand Prix byla opravdu vysoká. Ze začátku letošní sezony jsem s Fakirem startoval jen na menších závodech do 145 centimetrů, a tak s výsledky, jaké předváděl na velmi náročných parkurech vysokých 160 centimetrů, jsem naprosto spokojen. Dokázal, že je ve výborné formě a již se těším na další závody,“ zhodnotil Opatrný, který by za dva týdny měl startovat v barvách českého reprezentačního týmu při Poháru národů v rakouském Linci. Poté by měl 10. až 12. května opět pokračovat účastí při páté Global Champions v Hamburku. Tomuto mítinku bude předcházet ještě o týden dříve čtvrté kolo v Madridu. 

Celá túra vyvrcholí od 13. do 16. prosince ve vysočanské O2 areně během galashow světového parkuru – Prague PlayOffs, kam se probojuje pouze 16 nejlepších družstev a 16 vítězů Grand Prix konaných při všech předešlých seriálových mítincích. Další podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 

Foto David Horváth / CET




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE