reklama 11C

Seznam jezdců pro GC v Šanghaji plný hvězd

ikonka

Seriál parkurových závodů CSI5* Global Champions se přesouvá do nejvýchodnější destinace celé sezony. Tou je Šanghaj, kde se nejlepší jezdci světa představí ve dnech 20. – 22. dubna. Pohled do soupisek startujících slibuje skvělou podívanou.
17.04.2018 16:59  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Foto: GCT / Stefano Grasso
 
Méně než týden po Grand Prix Formule 1 v Číně se sportovní fanoušci budou věnovat zcela odlišnému odvětví.
 
Do série GC naskočí v Šanghaji držitel titulu šampiona celé túry v roce 2017 Harrie Smolders (NED) s hřebcem Done VHP Z. Ten může do bitvy o body do žebříčku výrazně promluvit. 
 
Konkurencí mu budou oba dvojnásobní vítězové túry a také vítězové proběhnuvších Grand Prix v roce 2018 Scott Brash (GBR) a Edwina Tops-Alexander (AUS). Brash je zároveň lídrem průběžného bodování. Jenže právě Smolders jako loňský šampion se letos zapojí do série vůbec poprvé. 
 
Bodovat však může prakticky kdokoliv. Soupiska je plná hvězdných jmen. Chybět nebude Lorenzo de Luca (ITA), který bude obhajovat prvenství v šanghajské Velké ceně z roku 2017. Doplní jej Simon Delestre (FRA), John Whitaker (GBR) či Ludger Beerbaum (GER), jenž se vrací po úrazu.
 
Jur Vrieling (NED), Michael Whitaker (GBR), Daniel Deusser (GER), Christian Ahlmann (GER), Alberto Zorzi (ITA), Ben Maher (GBR), Gregory Wathelet (BEL), Pius Schwizer (SUI), Marlon Zanotelli (BRA), Roger-Yves Bost (FRA) a Maikel van der Vleuten (NED) to je jen pár dalších jmen špičkových účastníků.
 
Do Číny dorazí také zástupci věkové kategorie U25 například Anna Kellnerová (CZE), dále Constant van Paesschen (BEL), Emily Moffitt (GBR), Jos Verlooy (BEL), Alexandra Thornton (GBR) a Philip Houston (GER).
 
Očekává se divácká návštěva převyšující 26000 osob. Kdo se před jejich zraky připojí k Brashovi a Alexander a stane se třetím jezdcem postupujícím do Super Grand Prix v Praze, se rozhodne v sobotu 21. dubna.
 

Více ke GC najdete tady.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE