reklama 11B

Polští jezdci úspěšní v úvodu CSI-W v Olomouci

V Olomouci Lazcích se ve čtvrtek 22. června poprvé představili skokoví jezdci při letošním ročníku mezinárodních závodů J&T Banka CSI3*-W. Přestože na většinu vítězství dosáhli polští reprezentanti, v hlavní Gold Tour vyhrál Švýcar Adrian Schmid…
23.06.2017 08:18  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Nejtěžším parkurem prvního závodního dne byla Gold Tour s parkurem vysokým 140 centimetrů, který byl hodnocený na čas. Poměrně dlouhou dobu se na čele usadila česká dvojice Kamil Papoušek a Qentino Donth-M. Zhruba v polovině soutěže však jejich výkon překonal pozdější vítěz Adrian Schmid s koněm Alcazar Sitte. Tento švýcarský reprezentant se jako jediný nakonec dostal svým časem pod jednu minutu. Dobrou formu předvedla i česká jezdckyně a členka reprezentačního A-kádru Zuzana Zelinková s klisnou Evita R a časem se nakonec zařadila na výborné druhé místo. O pár desetin vteřiny porazila nakonec třetího Kamila Papouška s Qentinem Donth-M. Tato čtvrteční soutěž tak byla zároveň pro české jezdce zatím tou nejúspěšnější, neboť v jiných případech se nepodařilo více našim reprezentantům proniknout do elitní trojice. 
 
Čtvrteční den přinesl ještě další tři soutěže, a to Silver Tour, Youngster Cup pro mladé koně ve věku šesti a sedmi let a poté European Youngster Cup Tour pro jezdce do 25 let. Ve všech těchto parkurech na první místo dosáhl některý z polských účastníků. Prvním vítězem dne se stal Krzystof Ludwiczak s koněm Poli Loli L, a to při Silver Tour (130 cm). V kategorii mladých koní (125/130 cm) dosáhl na přední příčku Michal Kazmierczak s koněm Wilander a třetím polským vítězem se stal mezi jezdci do pětadvaceti let (135/140 cm) Krzystof Okla, který sedlal koně Djembevan het Schaarbroek. 
 
V pátek se soutěží již od 8.00 hodin a poprvé v rámci letošního mítinku budou moci diváci sledovat i Diamond Tour s výškou překážek zahajovacího parkuru 145 centimetrů. Aktuální informace naleznete na stránkách pořadatele www.csiolomouc.cz, kde můžete průběh závodů sledovat také on-line.  



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE