reklama 11A

Pohár národů při CSIO Ocala vyhráli Američané

Soutěž Poháru národů, která byla druhým kolem celosvětové série roku 2016, vyhrál při CSIO Ocala tým Spojených států amerických. Soutěž se jela v pátek 19. února a nastoupilo do ní sedm družstev. Podrobnosti o průběhu se dočtete v tiskové zprávě FEI.
22.02.2016 17:47  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Foto: FEI / Anthony Trollope (zleva: McLain Ward, Beezie Madden, Robert Ridland, Lauren Hough a Todd Minikus

Tým USA vyhrál v pátek 19. února Pohár národů při CSIO Ocala na Floridě. Tým svým výkonem podržela zejména Beezie Madden na Breitlingovi LS. Soutěž Poháru národů, která se v tomto případě počítá pro tři regiony (severní Ameriku, střední Ameriku a Karibik), přinesla napínavou podívanou, i díky tomu, že někteří jezdci a koně nebyli tak zkušení a start v takové soutěži pro byl prozatím vrcholem kariéry.
 
Silný celek USA ve složení McLain Ward, Lauren Hough, Todd Minikus a Beezie Madden byli v roli favoritů, kterou naplnili, když za nimi dojelo druhé Mexiko před třetí Kolumbií a čtvrtou Austrálií. Loňští vítězové z Irska skončili na pátém místě, a zklamáním byl výsledek pro Kanadu, která dojela šestá. Na sedmém a osmém místě zůstal Nový Zéland a Salvador.
 
Vedoucí vítězného družstva Robert Ridland řekl, že výsledek nebyl žádnou procházkou růžovou zahradou, protože úroveň jezdců se od Panamerických her stále zvyšuje
 
Z celkem osmi týmů se čtyřem počítaly výsledky pro bodování celé série Furusiyya Nations Cup 2016. Salvador nastupoval do soutěže v nevýhodě tří dvojic, i když zahájení v podobě čisté jízdy Paula Santany na Taloubetovi se jim vydařilo.
 
Nicméně soutěž měli plně pod kontrolou Američani, když v prvním kole udělali tři nuly. Škrtala se jim jedna chyba, které se na trojskoku dopustila Lauren Hough. 
 
Irský stavitel Alan Wade postavil náročný kurz, v němž se snad nenašla překážka, která by při některé z jízd nešla k zemi. Na zdi a 150 cm vysokém oxeru se tolik nechybovalo v začátku, opravdová zkouška přišla na pětce, což byla voda, kde nasbíralo penalizaci šest dvojic v prvním kole. Pro některé jezde byl obtížný kolmý skok, který následoval hned za vodním příkopem, ale nejvíce dramatických okamžiků vytvořil trojskok vyžadující naprostou přesnost
 
Druhé kolo zahajovali jako vedoucí tým Američani o dvě chyby před Kolumbií a třetí bylo Mexiko s devíti body. Čtvrtí Australané si přinášeli jedenáct bodů, Irové jednadvacet, tým Nového Zélandu dvaadvacet a Kanada překvapivě čtyřiadvacet bodů. Salvador účast v druhém kole vzdal, protože navzdory skvělému začátku nasbírali pětatřicet trestných bodů.
 
V samém závěru druhého kola vypadala situace tak, že Mexiko se vytáhlo na druhé místo a čekalo se, jak dojede finišmanka USA. Ta věděla, že si může dovolit dvě chyby, aby její tým vyhrál. Pokud by chybovala třikrát, zvítězilo by Mexiko. Dvaapadesátiletá olympijská vítězka Beezie Madden však jela na jistotu a inkasovala jeden bod za překročení času.
 
„Byla to dobrá pozice, věděla jsem, že mám náskok dvou shození. Můj kůň skákal v prvním kole skvěle, do druhého kola jsme šli s jistotou. Překročení času jsme měli proto, že zapadalo slunce, což trochu ovlivňovalo moje vidění“, vysvětlila Madden.
 
Výsledky z Poháru národů – CSIO Ocala 2016 
1. USA – 13 bodů
2. Mexiko – 21 bodů
3. Kolumbie – 24 bodů
4. Austrálie – 28 bodů
5. Irsko – 33 bodů
6. Kanada – 45
7. Nový Zéland – 55 bodů
8. Salvador - vzdali
 
Kompletní výsledky z PN v Ocale ZDE
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE