reklama 11D

Zvára skončil skvěle třetí v GP CSIO5* v Barceloně

Český jezdec Ondřej Zvára se s Cento Lanem postaral o výbornou reprezentaci České republiky v Grand Prix na CSIO5* v Barceloně. Mezi světovou špičkou postoupili v neděli 27. září do druhého kola, to dokončili bezchybně a získali třetí místo!...
27.09.2015 18:31  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Ondřej Zvára a Cento Lano získali skvělé třetí místo mezi světovou elitou. Foto archiv Kateřiny Návojové

Ondřej Zvára za sebou skvělé vystoupenízávěrečné dvoukolové soutěži na CSIO5* v Barceloně. V Grand Prix na výšce155 centimetrů absolvovalCento Lanem dvě náročná kola, a to celkověpouhým jedním trestným bodem.  Ten si přivezliprvního kola, což jimkonkurenci světové elity stačilo po skončení první části na krásné třinácté, a tedy postupové místo. Do finále se totiž probojovala nejlepší osmnáctka, 25% ze všech startujících.

druhém kole Ondřej Zvára předvedl bezchybnou a poměrně rychlou jízdu. Celkově tak získal pouze 1 trestný bod a musel čekat na jízdy soupeřů. Po něm jich ještě na start nastoupilo dvanáct.  V případě stejného počtu trestných bodů rozhodoval čas druhého kola, takže bezchybní jezdci po prvním kole muselipřípadě touhy zvítězit riskovat. Každé shození posouvalo českého jezdce výš a výš, dokonce do elitní desítky! Chyby na kontě soupeřům postupně narůstaly a nakonec si česká dvojice dojela pro skvělé třetí místo. Lepší byl pouze Ir Denis Lynch a All Star, kteří předvedli zároveň nejrychlejší jízdu ve finále. Druhá příčka připadla mexickému jezdci Santiagu Lambrekoněm Johnny Boy. Nikdo jiný již nedosáhl po dvou kolech na nula trestných bodů.

V Grand Prix se představila ještě Emma Augier de Moussac a Charly Brown. Těm se však po velmi dobré jízdě v pátečním prvním kole nepodařilo na výsledek navázat a skončili v prvním kole s 12 trestnými body. Grand Prix se tak postarala o tečku za celými závody, kde jezdci bojovali ve finále Poháru národů.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE