reklama 11C

Týmy rozděleny při CSIO Barcelona do dvou skupin

Ve dnech 24. – 27. září probíhá CSIO Barcelona, v jehož průběhu se rozhodne o nejlepším parkurovém týmu světa. Do finále se dostalo i české družstvo, a po čtvrteční kvalifikaci postupuje do soutěže Challenge Cup. Více v článku…
25.09.2015 10:44  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto v galerii: Oxersport.com

Formát soutěže týmů při finále Furusiyya Nations Cup je jednoduchý: ve čtvrtek 24. září proběhla první kvalifikace, kterou absolvovalo všech 19 přítomných týmů. Z ní vzešla osmička nejlepších, jejíž jezdci budou v sobotu 26. září bojovat o pozici nejsilnějšího celku světa. V 21.00 hodin vypukne velké finále, do kterého z kvalifikace přichází Belgie, která čtvrteční soutěž vyhrála, dále Německo, Švédsko, Velká Británie, USA, obhájci z roku 2014 Nizozemci, Irsko a Švýcarsko. Složení TOP 8 ukazuje, jak obrovsky silná je evropská Divize 1. Kromě jezdců USA do nejlepší osmičky nepostoupila žádná země z jiného regionu než první divize. Druzí ve čtvrtek dojeli Němci, kteří by se za normálních okolností do Barcelony ani letos nepodívali, v bodování své divize skončili osmí, a nominováni byli dodatečně pro doplnění kvót, když nepotvrdily účast dva týmy z Asie a středního východu.

Belgický úspěch v kvalifikaci podpořil hlavně čistý výkon Gregoryho Watheleta na Conrad de Hus a Judy-Ann Melchior s As Cold As Ice, která měla pouze bod za čas. Chybovalo se poměrně dost, kromě zmíněného Watheleta překonalo parkur čistě jen dalších šest jezdců jako třeba hvězdy Rolf-Göran Bengtsson, Jeroen Dubbeldam nebo Christian Ahlmann.

Družstva, která obsadila příčku od 9. do 19., nastoupí do Challenge Cup. Nedařilo se „papírově“ silné Francii, která se umístila na 16. příčce a postaví se tak také proti České republice. Přitom francouzské družstvo mělo oporu v Pénélope Leprevost, Kevinu Stautovi nebo Roger-Yves Bostovi. Český celek skončil kvalifikaci na 15. příčce, nelze to rozhodně považovat za neúspěch, už proto, že Aleš Opatrný nesedlal svou jedničku Acovara, ale Landthaga, s kterým utvořil dvojici právě pro tuto soutěž.  Ondřej Zvára s Cento Lanem udělal dvě chyby, stejně jako Zuzana Zelinková s Calerim-II, která k tomu přidala 2 body za čas. Při pohledu na výkony některých světových jezdeckých es, jsou to v mnoha případech srovnatelné či lepší výsledky. Nejlépe si vedla Emma Augier de Moussac s Charly Brownem, která chybovala jen jednou a přidala bod za čas.

S Francií a Českou republikou se v Challenge Cupu v pátek 25. září od 21.00 hodin potkají jezdci Kataru, Egypta, Mexika, Brazílie, Austrálie, Itálie, Venezuely, Polska a domácího Španělska.

Online výsledky můžete sledovat ZDE

 

Oficiální web pořadatele CSIO Barcelona




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE