reklama 11C

Na Floridě startuje série Furusiyya Poháru národů

Seriál Furusiyya Nations Cup neboli parkurový Pohár národů se pomalu rozbíhá. První zastavením je CSIO4* Ocala na Floridě, kde se závodí o body do skupiny severní a střední Ameriky a Karibiku. O den později začalo CSIO také v arabském Al Ain…
17.02.2016 13:50  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Úřadujícími vítězi série Poháru národů jsou Belgičané. Foto. FEI / Dirk Caremas

Prvním závodem v kalendáři Poháru národů je CSIO v Ocala na Floridě. Začalo 16. února a potrvá až do neděle 21. února. Samotná soutěž družstev započítávaná do Poháru národů severní a střední Ameriky a Karibiku se jede v pátek.
 
Přihlášeno je celkem osm týmů, ovšem pouze Kanada, USA, Salvador a Mexiko bodují v daném regionu. Dalšími zeměmi, které vyslaly celek na Floridu, jsou Nový Zéland, Irsko, Kolumbie a Austrálie. Domácí jezdci budou doufat, že se jim povede ještě lépe než loni, kdy se museli spokojit s umístěním za Irskem, když Kanada a Kolumbie dojely na sdílené třetí příčce.
 
Spojené státy americké k tomu mají letos silný tým: McLain Ward, Beezie Madden , Lauren Hough , Laura Kraut a Todd Minikus jsou jména, z kterých bude vybírat čtyři jezdce vedoucí ekipy Robert Ridland
 
O den později, tedy 17. února se začíná skákat v Al Ain ve Spojených arabských emirátech. Tamní závod CSIO se počítá do skupiny středního východu a potrvá do soboty 20. února. České fanoušky bude enormně zajímat, protože ve startovních listinách figuruje Aleš Opatrný, který se tam pokusí nasbírat další body do olympijského žebříčku. Tomuto závodu se tedy budeme pravidelně věnovat
 
Evropský kolotoč CSIO Poháru národů se rozbíhá v belgickém Lummenu až v dubnu. Hned v prvním závodu série evropské Divize 1 se představí Česká republika, která do této elitní skupiny zemí postoupila v roce 2015. 
 
Zajímavosti k seriálu Poháru národů:
 
Série Poháru národů slaví v roce 2016 stosedmé výročí existence. Nadcházející sezona bude mít devatenáct kvalifikačních kol, a napříč jimi se o postup do finále utká 46 zemí.
 
Finále se bude konat tradičně v září v Barceloně. Účastnit se bude osmnáct zemí, které postoupí kvalifikacemi a domácí Španělsko, a to i v případě, že se nekvalifikuje. Obhájci titulu jsou jezdci Belgie
 
Zatímco region středního východu pouze jediné kolo, právě únorové CSIO v Al Ain, severní a střední Amerika a Karibik mají tři kola. 
 
Evropa je rozdělena do dvou divizí, a každá divize osm kvalifikačních závodů. Každá země boduje na čtyřech předem určených závodech. U České republiky to je už zmíněný Lummen, dále CSIO St.Gallen, CSIO Falsterbo a CSIO Dublin.
 
Více k seriálu Poháru národů najdete TADY
 
Zdroj: www.fei.org 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE