reklama 11D

Opravilová zakončila CIC Barroca nedělním parkurem

Posledním závodním dnem pro českou jezdkyni Elišku Opravilovou na území Portugalska byla neděle 28. února, kdy se v Barroce d´Alva konal parkur. Při CIC1* čekaly na jezdce překážky 115 centimetrů vysoké, na nichž česká dvojice dvakrát chybovala…
28.02.2016 19:09  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Hřebec Lasing ráno bez problémů prošel kondiční zkouškou a česká dvojice startovala do parkuru z 33. pozice. Z něj si nakonec odnesly dvě chybyna úvodním skokudvojskoku (kolmý skok) a poté na osmém skokupořadímotivem duhy. Tento skok byl složenýprken a dělal mnoha koním problémy. Eliška OpravilováLasingem tak dokončila soutěž všestrannosti CIC1* celkem se 73 trestnými body, což stačilo na konečné 39. místo z 80 startujících. „Jsem ráda, že jsme dokončili relativněpohodě, nebyl si na povrchu tolik jistý. Neskákal však pod tlakem a nechtěl nikde zastavit,“ popsala jezdkyně.

Nedělní parkur se konal na travnatém povrchu a i přestože na to stavitel parkuru myslel, téměř 80 konísoutěži bylo pro promoklý trávník náročnou zatěžkávací zkouškou. Nicméně na jezdce čekal příjemný úvodpodobě distance a místo trojskoku byly postavené dva dvojskoky. Z toho na jeden cvalový skok obsahoval dva kolmé skoky, druhý dvojskok byl postaven ve složení oxerkolmý skok. Přesto bylo během obou mezinárodních soutěží několik vyloučení.

CIC1* si pro vítězství nakonec docválal od prvního dne vedoucí Francouz Regis Prud Hon s koněm Kaiser HDB, a to s výsledkem 41,8 trestných bodů. Během neděle sice jednou chybovali, v rámci elitní trojice však nikdo nedokončil parkur bez trestných bodů. Naopak v CIC2* se posunul bezchybnou skokovou zkouškou na první místo Andreas Dibowski s koněm FRH Butts Avedom reprezentující Německo. Na kontě měli 46,8 trestných bodů.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.  




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE