reklama 11B

Opravilová zajela s Lasingem čistý kros po čase

V portugalském Barroca d´Alva se i přes nepřízeň počasí konal během soboty druhý díl soutěže všestrannosti, kros. Dne 27. února nastoupila dopoledne ke své jízdě i Eliška Opravilová, která s Lasingem dokončila bezchybně, nestihli jen časový limit…
27.02.2016 18:24  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

soutěži CIC1* odstartovalo celkem 80 dvojic, vzhledemtrvalému deštiněkolika posledních dnech však do cíle před časovým limitem došel pouze jeden jezdec – Tim Lips sedlající zkušeného koně Tobruka, s nímž se účastní i těžších soutěží. „Byla jsem ráda, že jsem jela ještě relativně brzy, s číslem 34, i tak však byla trať rozbitá a u několika skoků jsem musela volit delší nájezd. Nechtěla jsem riskovat podklouznutí. Trasa byla opravdu hodně rozbitá,“ popsala jezdkyně.

 „Mám však ze dneška dobrý pocit. PotěšilaLasingova jistota a odhodlanost, v tomto počasí mělněkolikrát problémy skákat. Tentokrát byl natěšený již na opracovišti,“ doplnila Eliška Opravilová. „Nikde na trase jsme neměli problém, všechno výborně přeskákal.“

Česká jezdkyně dokončilačase 5 minut a 45 sekund, což bylo o 34 vteřin více než předepsaný čas. Bylo znát, že jezdci na předních příčkách po drezuře si více hlídali čas a i přes dokončení po limitu nebylo jejich zatížení trestnými body tak znatelné.

Poslední soutěží závodního dne byla národní úroveň Preliminar, kde startovala Eliška Opravilová s Kook de Peňaflor. Pro nepříjemný povrch a vzhledemtomu, že se jednalo o premiérový start tohoto konětéto úrovni, se však nakonec rozhodla po pár skocích soutěž vzdát.    

Během neděle se tak představí pouzesedle Lasinga. Bude na čekat parkur při CIC1*. Oficiální průběžné pořadí po krose doplníme po zveřejnění výsledků od pořadatele.

Aktualizace

Průběžné výsledky soutěže CIC1* byly dostupné až během večera. Důvodem bylo řešení stanoveného času, který byl nakonec o 15 vteřin posunut. Díky tomu se 13 účastníků vešlo do časového limitu. Eliška Opravilová obdržela 7,6 trestných bodů. Po dvou dnech jich má tedy 65 a patří jí umístění kolem 30. pozice. 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE