reklama 11A

Opravilová dvakrát zvítězila ve Španělsku

Úspěšnou závodní sobotu má za sebou i česká jezdkyně Eliška Opravilová, která na španělských národních závodech CNC vybojovala dvě první místa. Dne 20. února sedlala Lasinga v CNC1* a druhého hřebce Kook de Peňaflor v rámci Promotion (ZL)…
20.02.2016 19:49  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Eliška Opravilová závodila podruhé ve Španělsku, opět na jednodenních závodech všestrannosti, tentokrát na Hípico Bahía Verde poblíž města Cádiz a Puerto Real. Během dne se velmi dařilo, neboť oba své svěřence dovedla do cíle vítězně.

Úspěšný den zahájila dobrou drezurousedle letos šestiletého hřebce Kook de Peňaflor, s nímž se předvedla za výsledek 53,81 trestných bodů, což zařadilo tuto českou dvojici na první místo po této disciplíně.  V rámci soutěže Promotion se jim dále podařilo dokončit bezchybně nejen parkur, ale další nulu si přivezli i z terénní jízdy. O vítězi tak nebylo pochyb. Celkem si na konto připsali pouze 53,81 trestných bodů, tedy zatíženídrezury. „Měla jsemněj hodně dobrý pocit, v drezuře se choval mnohem lépe a v krosu dobře cválal. Tentokrát se už vůbec na nic nedíval a skákalchutí,“ popsala Eliška Opravilová.

Podobně dobré pocity měla i z Lasinga. S tímto plemenným hřebcem se opět ujala vedení po drezurní zkoušce, které již nikomu nepřenechala. Za drezurní úlohu získali výborných 47,45 trestných bodů a za jednotlivé cviky obdrželi body v rozmezí 6-7,5 bodů. „Udělal všude to, co měl, a nijak nezlobil. Předvedl se lépe jak minulý týden,“ zhodnotila jezdkyně.

Podobně dobře si poradili i s parkurem, který dokončili bez problémů a především bez trestných bodů. Do terénní zkoušky tak nastupovaliprvního místa. S překážkami neměli nejmenší problém a časový limit stihli taktéž v pohodě. Díky tomu si Eliška Opravilová dojela pro druhé vítězství během tohoto dne. „Kros byl o něco lehčí než minulý týdenUtreře, ale dnes jsem měla lepší pocitod prvního skokuCelá trasa se mi jela o dost lépe. Lasing dobře skákal a nechal se i v dobře vodit, cítila jsem jeho chuť jít do všeho. Kros jsem si opravdu užila, i když jsem myslela na to, abych někde něco nepodcenila a nepřišla zbytečně o první místo. Protože Lasingovi chuť každopádně nechyběla. Doufám, že bude stejně motivovaný i příští týden,“ doplnila Eliška Opravilová.

Těmito závody jezdkyně zakončila svůj pobyt ve Španělsku a začátkem týdne se přesouvá na další závody do nedalekého Portugalska. O dalších krocích vás budeme opět informovatmísta dění




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE