reklama 11A

Opatrný v Top Ten při sobotním CSI4* v Salzburgu

ikonka

Český jezdec Aleš Opatrný byl opět úspěšný v Salzburgu v rámci Amadeus Horse Indoors. V nejtěžší sobotní soutěži kategorie CSI4*, v níž bylo možné bodovat do Longines žebříčku, s VDL Fakirem postoupil do rozeskakování a bojoval o přední pozice…
09.12.2017 20:58  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

O závěr sobotního dne se postarala náročná soutěž s výškou překážek 155 centimetrů. Jezdci v této soutěži sbírali také body do Longines žebříčku a na startu nechyběla ani jedna česká dvojice. Aleš Opatrný si s VDL Fakirem poradil výborně se základním kolem a po bezchybné jízdě figuroval také na startovní listině rozeskakování.

 

 

V něm pak inkasoval 8 trestných bodů. S časem 43,30 vteřin nakonec obsadil výborné osmé místo. Pro vítězství si suverénní jízdou v rozeskakování dojel Marcel Marschall s koněm Fenia van Klapscheut.

Úspěšnou sobotu mají za sebou i mladší jezdci. V rámci soutěže 125 centimetrů vysoké pro juniory (CSIJ) si pro druhé místo dojela Sofie Najmanová s Pass Away. Jen o příčku níže se v soutěži na čas umístila Anna Lani Novak a Lolla. Sofie Najmanová pak nechyběla ani na startu juniorské Grand Prix, která se jela na parkuru 140 centimetrů vysokém. S koněm Lexus sice do rozeskakování nepostoupila, přesto její vystoupení stačilo na pěkné osmé místo ve výsledkové listině.

V pony soutěžích při CSNP se prosadil Viktor Skutecký, když s oběma poníky postoupil do rozeskakování. Lepší třetí místo získal na parkuru 110 centimetrů vysokém. S Don Pirem předvedl velice rychlou jízdu, dokonce rychlejší než vítěz, bohužel jedna chyba ho nakonec zařadila i na tak vydařené třetí místo. S Marschallem se jezdec probojoval na osmou dekorovanou pozici.

Kompletní výsledky naleznete ZDE

Ilustrační foto David Horváth / CET




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE