reklama 11A

Voltižní Světový poháru v Salzburgu po prvním kole

ikonka

V rakouském Salzburgu se 8. prosince konala první kola Světového poháru ve voltiži CVI-W. Během pátečního voltižního programu se představila v českých barvách Kateřina Kocurová, která startovala v soutěži při CVI3*…
08.12.2017 19:34  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Kateřina Kocurová startovala v rámci CVI3*. Foto: Petr Videnka

Celkem šest žen se představilo v zahajovacím kole voltižního Světového poháru v Salzburgu. Nejvíce se zde dařilo švýcarské reprezentantce Nadje Büttiker, která dokončila s výsledkem 8,178 bodů. Druhou příčku zde obsadila domácí Lisa Wild (8,045 bodů) a elitní trojici uzavřela další švýcarská jezdkyně Ramona Näf (8,028 bodů).

V kategorii mužů se dařilo Němcům. Zlatou příčkou zahájil soutěž Světového poháru Jannis Drewell, který se radoval z výsledku 8,671 bodů. Pro druhé místo si zde dojel švýcarský reprezentant Lukas Heppler, který byl ohodnocen na 8,223 bodů. Trojlístek na stupních vítězů pak uzavřel další reprezentant Německa, a to Thomas Brüsewitz (8,186 bodů).

Radost domácím fanouškům pak udělaly jezdkyně v kategorii dvojic. V soutěži Pas de Deux si totiž pro vítězství dojely Rakušanky Elisabeth Kuss a Ruth Viehauser s výsledkem (7,261 bodů). Dvě švýcarské dvojice se pak postavily na druhé a třetí místo. S výsledkem 6,482 bodů patřila stříbrná příčka Elině Walder a Svenje Lehmann, za které se postavily Marina Mohar spolu s Céline Hofstetter (6,231 bodů).

V rámci CVI se také uskutečnilo první kolo soutěže FEI Master Class družstev, odkud si prvenství odvezl švýcarský tým Lüttlsburg (8,695 bodů) před německým týmem VVI Insgelsberg (8,267 bodů) a domácím rakouským týmem RC Wildegg (8,147 bodů).

V českých barvách odstartovala během pátečního programu v povinné sestavě Kateřina Kocurová. Naše jezdkyně nastoupila do soutěže jednotlivců kategorie žen při CVI3* a její výsledek 6,078 bodů stačil na šestou příčku.

Kompletní výsledkové listiny naleznete ZDE




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE