reklama 11B

O ČSP Velkou cenu Prahy v Hradištku je velký zájem

ikonka

Český skokový pohár pokračuje jen pár dní po skončení Velké ceny Ostravy dalším kolem. Závodit se bude od čtvrtka 24. do neděle 27. května v Hradištku u Sadské. Čtvrtý mítink domácí parkurové extraligy vyvrcholí na tamním kolbišti Velkou cenou Prahy…
23.05.2018 14:56  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
V areálu Jezdecké školy Equus Kinsky v Hradištku u Sadské se Český skokový pohár konal již v minulém roce, kdy se tam uskutečnila Velká cena Kolína pořádaná Stájí Václav Kolín. Tentokrát je pořadatelem mítinku samotný provozovatel areálu, jenž se stal členem Asociace ČSP. Ten navíc od tohoto roku nově spadá registrací pod Pražskou oblast České jezdecké federace, a tak se rozhodl hlavní soutěž mítinku pojmenovat podle hlavního města – jako Velkou cenu Prahy.
 
Do dějiště letošního čtvrtého kola Českého skokového poháru přijede obhajovat svoje vítězství z roku 2017 Jan Chýle. Tomu se loni dařilo v sedle koně Cool Paradise. Tento jezdec je do nedělní Velké ceny nahlášen se dvěma koňmi. Vedle již zmíněného Cool Paradise se jedná ještě o koně Cimbura 1. Jan Chýle je s 19 body na druhé pozici v průběžném bodování letošního Českého skokového poháru 2018. 
 
Ve Velké ceně na stupni obtížnosti stupně T* s výškou překážek 145 centimetrů by se mělo představit zhruba 40 dvojic. Chybět však bude průběžný vedoucí jezdec žebříčku. Marek Klus si zatím připisoval jako jediný jezdec bodový příděl při všech proběhnutých kolech. Do Hradištka u Sadské se však nechystá. Jeho náskok na zbytek startujících je ovšem značný, neboť již nasbíral 35 bodů. Nikdo ze startujících v Hradištku ho tak nemůže připravit o průběžné vedení, protože vítěz obdrží na své konto 15 bodů. 
 
Na třetí pozici v pohárovém žebříčku je vedle Václava Horkého a Marka Hentšela i Tereza Mücková, jež bodovala v Brně a v Ostravě. Při čtvrtém kole v Hradištku u Sadské bude sedlat dvojicí svěřenců Control Me Karsit a Le Bo Jangles Karsit. Z elitní desítky se do Hradištka vypraví také Rudolf Doležal, Ondřej Pospíšil, Jiří Papoušek či Jiří Skřivan. Diváci se tak mohou těšit opravdu na velmi kvalitní startovní pole. 
 
Ze strany jezdců je o tyto závody obrovský zájem. V letošním roce poprvé je do některé z dílčích soutěží nahlášeno více jak 100 dvojic. Ve čtvrtek a v pátek by mělo během každého dne proběhnout více jak 300 startů, v sobotu to bude něco přes dvě stovky a v neděli ještě o něco méně. Do sobotního dílčího finále Amateur Tour, stejně jako do nedělního Czech Junior Cupu se např. dostanou jen ty nejúspěšnější dvojice z kvalifikačních soutěží. 
 
Během neděle se příchozí i diváci u on-line přenosu mohou těšit na tradiční skladbu programu. Po otevřené soutěži, která zahájí závodní den, se uskuteční finálové kolo Czech Junior Cupu, a to na parkuru 120/130 centimetrů vysokém. Následovat bude skoková soutěž ST* (135 centimetrů), v níž se představí jezdci do 25 let v rámci seriálu U25. O závěr a vrchol těchto čtyřdenních závodů se pak postará Velká cena Prahy. Jednat se bude opět o jednokolovou soutěž s finále, a to na stupni obtížnosti T*, tj. s výškou překážek 145 centimetrů.  
 
Aktuální informace najdete na internetových stránkách www.ceskyskokovypohar.cz
 
Ilustrační foto Lukáš Klingora



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE