reklama 11C

Memoriál plk Havla při ČSP Ostravy pro Strnadlovou

ikonka

Loňská vítězka ostravské Velké ceny při Českém skokovém poháru, Lucie Strnadlová, se předvedla ve výborné formě také v sobotu 19. května. V nepsané generální zkoušce na Velkou cenu porazila zbytek startovního pole s klisnou Carina 6…
19.05.2018 20:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto Zenon Kisza

Lucie Strnadlová sedlala právě Carinu 6 při loňské Velké ceně, a i letos se tato dvojice ukazuje ve výborné formě. Sobotní nejvyšší soutěží byl parkuru stupně ST*, který se jel jako Memoriál plukovníka Jana Havla. Tato soutěž se zároveň mezi jezdci považuje za jakousi generální zkoušku a poslední ověření toho, kdo má jakou formu před samotnou nedělní Velkou cenou.

Soutěž byla hodnocena na čas a pouze vítězná dvojice dokázala stlačit čas pod jednu minutu. Lucie Strnadlová s Carinou 6 dokončila připravenou trasu parkuru bez trestných bodů a v čase 59,96 vteřiny.

S nulou na kontě se do cíle dostali ještě další čtyři účastníci. Pro druhou pozici si dojel Marek klus s koněm Carebis, který protnul cílovou linii v čase 61,22 vteřiny. Elitní trio pak uzavřel domácí jezdec Marek Hentšel a Censor.

Sobotní den přinesl také dílčí finálové kolo Amateur Tour. Na kvalifikované jezdce čekal parkur stupně ZL. S překážkami 110 centimetrů vysokými si celkem sedm dvojic poradilo bezchybně. O jejich pořadí následně rozhodlo rozeskakování.

Bezchybnou jízdu a také nejrychlejší čas si na konto připsala Nikola Huňová, která se tak s koněm Merra radovala zaslouženě z vítězství.  Na druhé místo dosáhl se ztrátou více jak tří vteřin Vladimír Křivka a OK Blanché. Třetí nejlepší výkon pak podala Pavlína Jankotová a Presta.

Sobotní den se nakonec uskutečnily pouze tři skokové soutěže, a to z důvodu počasí. Neděle by však měla proběhnout beze změn. Naplánováno je celkem pět soutěží.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete v záznamu závodů, viz odkaz níže. Stránky Českého skokového poháru jsou dostupné TADY.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE