reklama 11A

NEJ kůň 2016 Divize G- Westernová plemena

Westernový dvojboj. Předposlední divize G ankety Nejkrásnější kůň by mohla být pestřejší. Do boje o vstupenky do finále 2016 se ale stačila nominovat pouze dvě westernová plemena. O to bude jistě souboj napínavější…
22.08.2016 20:11  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12B

Dáte hlas klisně Wimpalla Watani plemene Appaloosa nebo plemeníkovi Paint horse jménem Jackie Bueno Cherokee? Hlasovat můžete do neděle 28. srpna. Nezapomeňte však svůj hlas potvrdit v emailu. Nepotvrzené hlasy se nezapočítávají. Hlasovat lze z každé emailové adresy pouze jednou.

Divize G Westernová plemena

APPALOOSA Wimpalla Watani

Pohlaví: klisna, narozena 2012

Barva:ryzka

Otec: Great Little Step

Matka: Rosie Watani

Chovatel: TC Watani- Barbora Konopásková

Majitel: TC Watani- Barbora Konopásková

Stanice: TC Watani

Wimpalla Watani je čtyřletá klisna z chovu TC Watani. Po svém otci Great Little Step má předpoklady pro disciplínu reining, na kterou je převážně trénovaná. Její matka Rosie Watani je i matkou úspěšné reiningové klisny Sweet Orima Watani a valacha Dunit Whiz Watani. Oba získali medailové umístění na ME v reiningu Appaloos. V tomto roce se Wimpalla představila na prvních závodech. Byla předvedena v halterových třídách, kde získala titul grand champion mare, poté startovala v anglických třídách (hunter ind hand, hunter under saddle, hunt seat equitation), ve kterých nasbírala přední umístění a prokázala tím všestrannost appaloos. Na dalších závodech startovala poprvé v reiningu a získala své první 1. místo v kvalifikačních závodech pod hlavičkou České jezdecké federace.

Foto: Věra Marková

 

 
PAINT HORSE Jackie Bueno Cherokee

Plemenný homozygotní hřebec APH

nar.: 4. 7. 2012, barva: chestnut/tobiano.

Otec: Emphys Dancing King (APH)

Matka: Mandy Jane Valley (APH)

Chovatel: Hana Gleissnerová

Majitel: Hana Gleissnerová

Jackie je atraktivní homozygotní hřebec narozený před čtyřmi lety na westernovém Ranchi 3R na severu Čech. Jackie má ojedinělý původ po obou rodičích. V jeho rodokmenu naleznete mnoho legend a vítězů AQH i APH, jako např.: 2x Doc Bar, Doc O´Lena, Poco Bueno, King Fritz, Sugar Bars, 4x King P-234 a spoustu dalších šampionů westernového sportu.

Hřebec má kompaktní silný rámec, neobyčejně vyrovnanou a pohodovou povahu, je ochotný, snadno a rád se učí novým věcem, je opravdu typickým představitelem svého plemene. Vstřícnou a přátelskou povahu předává i na své potomky.

V neposlední řadě zaujme bezkonkurenčně unikátním zbarvením s mnoha zajímavými ornamenty. Toto potvrdil na letošní Summer Paint Horse Show v Hoštce u Roudnice, kde se poprvé účastnil sportovního klání. Hned se stal pro německou rozhodčí vítězem v Colour Class disciplíně a v disciplíně Halter open (4.letí a starší) obsadil 3. místo mezi podstatně staršími a zkušenými koňmi. Jackie byl v době soutěže ještě tříletý.

Hřebec se bude od příštího roku věnovat westernové disciplíně TRAIL i Extrem Trail. Nadále bude působit jako plemeník k čemuž má nejlepší předpoklady.

 

Czech Quarter Horse Association nedodala včas materiály pro nominaci dalšího reprezentanta westernových plemen. Omlouváme se tímto všem příznivcům tohoto krásného plemene, které v příštím roce budeme nominovat bez účasti asociace, která by paradoxně měla plemeno propagovat a podporovat, jako ostatní chovatelské svazy jiných plemen.

Hlasovat můžete na http://www.nejkuncr.cz/?p=641 do neděle 28. 8. 

Text: Lucie Hladová




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE