reklama 11A

Mariánské Lázně hostí šesté kolo skokového KMK

První polovina sezony chovatelských soutěží Kritérium mladých koní se uzavře v Mariánských Lázních. Tam se ve středu 15. června bude konat šesté kolo této série. Od sedmého kola se bude zvyšovat obtížnost soutěží. Více informací najdete v článku.
14.06.2016 16:21  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Polovinu sezony KMK uzavřou závody v Mariánských Lázních. Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Šestým kolem KMK se ve středu 15. června uzavře první polovina sezony 2016. Naposled se tak pojedou obtížnosti stanovené pro prvních šest závodů, od dalšího kola se úroveň u každé věkové kategorie o stupeň zvedá.
 
V Mariánských Lázních pojede osmnáct čtyřletých klisen soutěž stupně Z. Nechybí mezi nimi Tashita, kterou sedlá Václav Horký, a která vede bodování ve své kategorii. Stejnou obtížnost mají stanovenou čtyřletí hřebci a valaši. Těch je nahlášeno celkem třináct.
 
Klisny narozené v roce 2011 budou závodit na parkuru stupně ZL. Body by mohla sbírat Gina s Jaroslavem Jindrou, ale také April Z s Václavem Horkým a další. Parkur L* bude připravenpro pětileté hřebce a valachy
 
V nejstarší kategorii není v obtížnosti rozdíl mezi klisnami, hřebci a valachy, všichni změří síly na parkuru stupně L**. V přihláškách do soutěže klisen jsou Zaira Caletta, Concerta, Concalida a Quick Lady DK. Mezi hřebci a valachy se o co nejlepší výsledek budou snažit písecký Warness s Jakubem Štěrbou, dva koně sedlá domácí Václav Nágr (Atascha B a Di Caprio) a také Karel Polák, který pojede s Frescem a Manasquanem M.
 
Výsledky budeme aktualizovat v záznamu závodů – viz. odkaz níže
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE