reklama 11C

V opavském KMK dominovali hřebci z JK Mustang

Ve středu 11. května se v Opavě Kateřinkách konalo letošní druhé kvalifikační kolo Kritéria mladých koní v parkurovém skákání. Obsazeny byly všechny kategorie, a dařilo se zejména Markovi Klusovi, který se svými svěřenci třikrát vyhrál.
12.05.2016 11:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Tradiční formát skokového KMK čítá šest soutěží. Tři věkové kategorie koní, čtyřletí, pětiletí a šestiletí, jsou rozděleny ještě na dvě soutěže. Zvlášť startují klisny a zvlášť závodí hřebci s valachy. A v opavském kole KMK dovoloval počet přihlášených koní takto soutěže rozdělit
 
Mezi klisnami narozenými v roce 2012 získala nejvyšší známku 24,500 Cardela (ČT) po 1498 Carpalo, kterou sedlá Lucie Strnadlová. V soutěži pro stejně staré hřebce a valachy vyhrál se známkou 27,000 hřebec Sterling (HANN po Stolzenburg). 
 
V kategorii pětiletých klisen si první místo odvezla Schicki Micki (HANN po Stakkato), jíž prezentovala Miroslava Škanderová.  Soutěž hřebců a valachů ovládl opět hřebec, kterého jezdí Marek Klus. Vítězem se stal Quincy 2 (HANN po Quaid).
 
V nejstarší věkové kategorii se v sedle klisny Daristy B (ČT Aristo Z) radoval z nejvyšší známky domácí Jiří Hruška a v soutěž pro hřebce a valachy vyhrál Carebis (HANN Calido I) znovu s Markem Klusem v sedle.
 
Výsledky najdete v záznamu závodů – viz. odkaz níže



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE