reklama 11B

Jung startuje poprvé v kariéře na CCI4* Burghley

Seriál FEI Classics ve všestrannosti pokračuje při CCI4* v britském Burghley. Závod je zároveň posledním kolem extrémně obtížné série. Na start se chystá také úřadující olympijský vítěz a mistr Evropy Michael Jung, který tam nikdy dříve nezávodil!
01.09.2015 12:49  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Michael Jung prožije debut na CCI4* v Burghley. Foto: FEI / Eventing Photo

Němec Michael Jung, který získal řadu hvězdných úspěchů, bude čelit zvláštní zkoušce, Land Rover Burghley Horse Trials, šestému a zároveň finálovému kolu FEI Classics 2015, které proběhne od 3. do 6. září
 
Diváci budou svědky toho, jak se tento fenomenální jezdec popasuje s vyhlášenou tratí cross-country v okolí alžbětinského klenotu Burghley House. Jung si do Británie přiváží své dva nejlepší koně fisherRocana FST, s kterou získal týmové zlato a individuální stříbro na WEG 2014 a svého oblíbence La Biosthetique Sam, olympisjkého, světového a evropského vítěze. V letošním FEI Classics v Kentucky s nimi dojel na prvním a druhém místě
 
Ingrid Klimke, která suverénně okupuje vedoucí pozici série bude v Burghley chybět, jelikož se již plně soustředí na svoje účinkování při ME v Blair Castle, které se koná o týden později. Avšak trojice momentálně nejvýše postavených jezdců žebříčku FEI Michael Jung, William Fox-Pitt (GBR) a Jonelle Price (NZL) se o body a výhry popere. 
 
V Burghley šestkrát zvítězil, což je rekord, William Fox-Pitt, který sází na osvědčeného Bay My Hero. 
 
Sir Mark Todd (NZL), který je momentálně na žebříčku FEI Classics šestý, vyhrál Burghley pětkrát. Hvězdný Novozélanďan je letos v dobré formě, což dokázal čtvrtým místem v květnu v Badmintonu. Působivá soupiska Nového Zélandu je doplněná o Jocka Pageta na Shady Grey, v tuto chvíli desátého jezdce série, a sedmého Tima Price s koněm Sky Boy. Poprvé za pětadvacet let bude na startu chybět Andrew Nicholson. Pětinásobný vítěz, v posledních třech ročnících s Avebury neporazitelný se v současné době vzpamatovává ze zranění krku, které utrpěl při těžkém pádu na závodech v Gatcombe minulý měsíc.
 
Hluboko v historii závodu v roce 1979 zvítězil tehdy mladičký Andrew Hoy s koněm Davey, a trvalo mu pětadvacet let, než se mu to podařilo podruhé v roce 2004 s Moonfleet. V roce 2015 vkládá naděje do Rutherglena. Startovní pole zahrnuje také dva britské vítěze Pippu Funnel a Olivera Tovnenda, jejich šance záleží v obou případech na překrásných ryzácích. Funnel sedlá koně jménem Redesigned a Tovnend pak sází na Armadu, oba však nejsou vůbec snadnými partnery pro parkur. 
 
Na start napínavého závodu se postaví 80 dvojic z osmi zemí – kompletní seznam a výsledky najdete ZDE
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE