reklama 11C

FEI Classics v Adelaide pro Manson

Teprve 22letá Jessica Manson na sebe nenechala vyvinout tlak olympijské šampionky Megan Jones a díky bezchybné jízdě na parkuru v sedle svého Legal Star si dojela v neděli 16. listopadu v Adelaide pro vítězství v druhém dílu FEI Classics 2014/2015…
17.11.2014 08:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Jessica Manson se po terénní jízdě ujala vedneí, které si již udržela. Foto Julie Wilson/FEI

Jessica Manson získala naději na vítězství díky nejlepší terénní jízdě, kdysobotu se svým koněm dokončila bez zastavení a na konto si připsala pouze 2,8 trestných bodů za čas. To společněbezchybným parkurem zajistilo první místo. „Popravdě jsem byla šokovaná,“ prohlásila Manson. „Loni jsem na parkuru třikrát shodila a s tímto pocitem jsem nastupovala do parkuru. Ale když jsem se rozjela, soustředila jsem se jen na výkon, který jsem potřebovala zajet,“ popsala.

Druhá nakonec skončila Megan Jones a její Kirby Park Allodasudden. Tato dvojice byla po prvním dnu, tedy drezurní zkoušce, ve vedení. Oproti tomu pozdější vítězka Jessica Manson figurovala na šesté příčce. Změnu přinesla právě terénní jízda, která výrazně posunula Jessicu Manson vpřed, a to až na první příčku. Naopak Megan Jones měla smůlu na počasí a nakonec dokončilapenalizací 19,2 trestných bodů za čas. V neděli však na parkuru předváděl její kůň pro něj typický velmi dobrý projev a dokončili bezchybně. Byla to pro třetí příležitost, kdy získali v Adelaide na čtyřhvězdové úrovni druhé místo. „Nebudu na něm příští rok tady v Adelaide startovat,“ řekla Megan Jones spokojenájeho kondicí, „a budu ho připravovat na Rio.“

Třetí místo obsadila Soigne Jackson se svým bývalým dostihovým koněm Gold by Opera Prince. Když jsem vyrostla ze svého poníka, rodiče chtěli, abych začala jezdit na tomto koni. byla původně proti tomuto nápadu. Lidi mi radili, abych tohoto koně prodala, že se nikdy nedostane do vyšších závodů. To se nám však podařilo,“ zmínila se 24letá Soigne Jackson. Ta startovala v Adelaide podruhé, loni obsadila devátou příčku a nyní třetí.

V Adelaide se konalo poslední kolo FEI Classics sezony 2014/2015 v rámci tohoto roku. Třetí díl seriálu se totiž uskuteční až v dubnu roku 2015 ve dnech 23. – 26., a to v Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials ve Velké Británii.

čele FEI Classics je po dvou kolech vítězka prvního závodu v Les Étoiles de Pau, Ingrid Klimke. Ta na kontě 15 bod, stejně jako zatím druhá Jessica Manson. Ta však získalasoutěži vyšší skóre trestných bodů. Třetí příčku si drží Andreas Dibowski.  Kompletní žebříček naleznete ZDE.

 

Zdroj: www.fei.org




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE