reklama 11C

Jiří Nesvačil junior je nově světovou sedmičkou

Jiří Nesvačil junior proklouzl do TOP10 světových vozatajů! V aktuálním žebříčku jezdců čtyřspřeží, který vydala Mezinárodní jezdecká federace FEI k 1. květnu je sedmý. Je tak pouhých šest příček za úřadujícím mistrem světa Boydem Exellem!
05.05.2017 12:47  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Jiří Nesvačil jr. vyhrál CAI v Kladrubech, což mu také pomohlo v postupu na žebříčku FEI. Foto: Gabriela Pilařová

Světovému žebříčku FEI v královské vozatajské disciplíně vévodí dlouhodobě Australan Boyd Exell, který je v tomto sportu naprostým fenoménem. Je úřadujícím mistem světa i vítězem Světového poháru, který vyhrál celkem sedmkrát.
 
O to výrazněji by mělo být vnímáno, že český reprezentant Jiří Nesvačil junior je v aktuálním pořadí všech jezdců světa pouhých šest příček za ním. Drží totiž nově pozici číslo sedm!
 
Společnost v TOP10 mu vedle výše zmíněné jedničky Boyda Exella dělají Nizozemci Koos de Ronde a Bram Chardon na druhém respektive třetím místě.
 
Pátý je další z nizozemských hvězdných reprezentantů IJsbrand Chardon. Tři pozice patří jezdcům Francie. Thibault Coudry je na čtvrtém místě, osmý je Benjamin Aillaud a devátý Fabrice Martin. 
 
V nejlepší desítce jsou ještě dva zástupci Belgie, na šesté příčce je Edouard Simonet a pozice číslo deset patří Glenu Geertsovi.
 
Navíc další z českých vozatajů Jiří Nesvačil senior je v aktuálním světovém pořadí dvanáctý! 
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE